A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Revalidatie

Afbeelding: revalidatie_header

Revalidatie

Als u uit het ziekenhuis komt na een CVA of geopereerd bent en een nieuwe heup heeft gekregen, breekt er een tijd aan van revalidatie. Samen met uw behandelaars werkt u aan uw herstel. Of u leert - als er sprake is van gedeeltelijk herstel – omgaan met uw beperking, zodat u weer zo goed mogelijk kunt functioneren. Soms kunt u thuis met behandeling en begeleiding van bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist aan de slag. Maar lang niet altijd laat uw thuissituatie of de ernst van uw klachten dit toe. 

Dan kunt u voor een tijdelijke opname terecht bij de revalidatieafdeling van Sensire op lokatie Den Ooiman in Doetinchem. Een behandeling is voor iedereen verschillend. Daarom leveren wij u zorg op maat. Dat kunnen wij doen doordat wij u alle soorten van ondersteuning bij uw herstel onder één dak kunnen aanbieden. Denkt u aan verpleegkundige begeleiding, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek.  Maar ook begeleiding van een psycholoog is mogelijk.
Daarnaast besteden we aandacht aan dagelijkse zaken als: eten, persoonlijke verzorging, lopen en naar het toilet gaan zodat u zichzelf weer goed kunt  redden.
Veel therapieën worden individueel gegeven, maar er wordt ook in groepen gewerkt. Er zijn diverse goed ingerichte ruimtes ter beschikking.

De duur van een revalidatieopname kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. Samen met u en onder verantwoordelijkheid van een specialist ouderengeneeskunde stellen wij een zorgplan op. Hierin leggen wij vast welke zorg u nodig heeft en wat u zelf kunt doen. Dit plan bespreken wij regelmatig met u.

Ambulante revalidatie

De revalidatie is vaak nog niet afgelopen als u naar huis gaat. Het is mogelijk dat enkele therapieën nog een bepaalde periode worden voortgezet in de ambulante revalidatie. Die behandeling wordt gegeven op locatie Den Ooiman in Doetinchem.  Ambulante revalidatie wordt vergoed in het kader van de GRZ (geriatrische revalidatiezorg).

1e Lijns- behandeling
Fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek ter revalidatie kunnen ook worden geleverd in de eerste lijn. Bekostiging vindt dan plaats volgens de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering.

Oefentuin
De oefentuin inclusief brug, drempels etc.
Fysiotherapie ruimte
Een indruk van de fysiotherapie-ruimte.

Praktische informatie voor revalidatie tijdens een opname

Kosten?
Geriatrische revalidatie wordt ook wel GRZ genoemd.  De GRZ is verzekerd via het basispakket van uw ziektekostenverzekering. 

Hoe aanvragen?
Om in aanmerking te komen voor revalidatie/reactivering vraagt uw ziekenhuis een indicatie aan.

Bezoek
Bezoek is van harte welkom en kan in het restaurant of op de eigen kamer worden ontvangen.

Als u op bezoek komt terwijl de revalidant behandelafspraken heeft dan gaat de behandeling altijd voor. U kunt dan in het restaurant wachten tot de therapie is afgelopen. In verband met rusten en gebruiken maaltijden gelden de volgende bezoektijden. U bent welkom tussen:
10.30 en 12.00 uur
15.00 en 17.00 uur
18.30 en 22.00 uur

Wilt u hier rekening mee houden?

Contact
Voor informatie over revalidatie in Sensire Den Ooiman kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen via telefoonnummer 0314 - 35 62 61.
Heeft u een algemeen advies nodig? U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken voor informatie en advies of het maken van een afspraak. Klik op contact.