A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Uitleen hulpmiddelen inwoners Oude IJsselstreek

Waar kunnen inwoners Oude IJsselstreek terecht voor uitleen hulpmiddelen?
 
De Sensire thuiszorgwinkel in Ulft heeft op 1 augustus 2011 haar deuren gesloten. De winkelruimte in Ulft was klein en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Klanten, veelal inwoners uit de gemeente Oude IJsselstreek, kunnen terecht in Doetinchem en Dinxperlo.

Thuiszorgwinkel Doetinchem
Sensire heeft haar thuiszorgwinkels de afgelopen jaren vernieuwd en gemoderniseerd. In het winkelpand in Ulft, aan de Pastoor Vernooystraat 2, bleken hiervoor onvoldoende mogelijkheden.
De Sensire thuiszorgwinkel in Doetinchem (Kruisbergseweg 27), op het terrein van het Slingeland Ziekenhuis, is voor klanten uit de gemeente Oude-IJsselstreek de dichtstbijzijnde thuiszorgwinkel. Niet alleen treft men hier een volledig assortiment hulpmiddelen, zelfzorg- en verpleegartikelen aan, de winkel kent ook ruimere openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur en op zondag van 17.00 tot 18.00 uur.

Zorgloket Dinxperlo
Mensen die tijdelijk krukken, een rollator, bedverhogers of een rolstoel nodig hebben, kunnen ook terecht bij Figulus Welzijn, Terborgseweg 5 in Dinxperlo (cultureel centrum). Figulus beheert dit loket voor Sensire. Het loket is alle ochtenden geopend van 9.30 tot 12.00 uur en op woensdagavond ook van 18.00 tot 20.00 uur. Het loket is toegankelijk voor inwoners van de gemeente Aalten, maar ook voor andere gemeenten als bijvoorbeeld Oude IJsselstreek.

Figulus beheert het uitleenloket voor thuiszorgorganisatie Sensire, die de hulpmiddelen beschikbaar stelt en in de hele regio dit soort loketten heeft. Dat maakt het ophalen en inleveren van de spullen makkelijk. Men kan in het ziekenhuis in Doetinchem een rolstoel ophalen en die later in Dinxperlo weer inleveren.

Vrijwilligers bezorgen hulpmiddelen
Grote hulpmiddelen zoals bedden, matrassen en tilliften worden gratis aan huis bezorgd door Hulpmiddelencentrum Noordoost Nederland.
Indien er geen mantelzorger beschikbaar is kunnen leden van Kruiswerk Achterhoek een beroep doen op vrijwilligers. De vrijwilliger kan zorgdragen voor het vervoer van kleine artikelen (die in de auto passen). In sommige gevallen kan de klant mee naar de thuiszorgwinkel of het zorgloket. Voor het vervoer door een vrijwilliger kan men contact opnemen met een van de Sensire thuiszorgwinkels via telefoon 088 - 10 20 100 (lokaal tarief) of via e-mail thuiszorgwinkels.klantenservice@sensire.nl.

Kijk hier voor de adressen en openingstijden van de Sensire thuiszorgwinkels en de uitleenloketten.