A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

De woonzorgadviseur

Afbeelding: Banner website

De woonzorgadviseur

U woont het liefst gewoon thuis, ook als u veel zorg nodig heeft. Tegenwoordig kan dat meestal ook. Vaak gaat dat goed, maar soms leidt het tot ingewikkelde situaties. Bijvoorbeeld als u plotseling veel meer zorg nodig heeft en u toch naar een locatie wonen met zorg wenst te verhuizen. De woonzorgadviseur van Sensire vindt altijd een snelle oplossing. Als dat nodig is, kunt u direct naar een Sensire locatie, ook zonder indicatie.

Waarom een woonzorgadviseur?
Voor een verblijf heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het kan zes weken duren voordat die indicatie er is. Als er een crisissituatie is ontstaan, is dat erg lang. Het gevaar is groot dat de mantelzorger in die periode te veel moet doen en overbelast raakt. De woonzorgadviseur brengt rust, adviseert u over de mogelijkheden en zorgt dat u snel de juiste zorg ontvangt.

Wanneer kan ik de woonzorgadviseur inschakelen?
U kunt de woonzorgadviseur inschakelen als uw situatie plotseling snel achteruitgaat. Vaak is het de mantelzorger die dan voor een partner of familielid aan de bel trekt. Ook als zorgprofessional kunt u een beroep doen op de woonzorgadviseur. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht als degene voor wie u zorgt:

  • veel meer last krijgt van dementie verschijnselen;
  • vaak valt of dreigt te vallen;
  • ’s nachts gaat dwalen door en rondom het huis;
  • heel verward wordt (een delier krijgt);
  • niet goed herstelt van een ziekenhuisopname.


Wat kan de woonzorgadviseur voor mij doen?
De woonzorgadviseur komt bij u thuis om samen uw situatie, uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Gaat het om een tijdelijke oplossing of om een nieuwe woonplek? Wilt u als echtpaar samenwonen in een locatie wonen met zorg? Welke zorg heeft u precies nodig, en wat voor soort locatie spreekt u aan? De woonzorgadviseur weet bovendien alles van financiering, wetgeving en indicaties. Zij adviseert u dus ook over mogelijke vergoedingen voor de overbruggingsperiode van maximaal zes weken.

Wilt u een online kijkje nemen bij Sensire wonen met zorg? Dat kan! Kijkt u dan op Woonz.nl.

Contact
Heeft u een vraag aan de woonzorgadviseur? Neem dan direct contact met ons op.