A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg bij u thuis

thuiszorg Achterhoek

Verzorgd wonen de Voorde Staete

Met verzorgd wonen kunt u met een beetje extra ondersteuning zelfstandig wonen. Voor deze extra ondersteuning kunt u kiezen uit verschillende diensten. Hierbij kunt u denken aan zorgbemiddeling, personenalarmering, maaltijdservice, klussen in huis, huishoudelijke hulp, verpleging en verzorging.

In woonzorgcomplex de Voorde Staete in Vorden bevinden zich 38 appartementen. Deze woningen zijn aangebouwd bij verzorgingshuis Sensire De Wehme.

Welke zorgverlening ontvang ik?
In de zorgmodule staan diensten beschreven die wij u, zowel particulier als met een indicatie, kunnen leveren. Afhankelijk van uw situatie kunt u uit deze diensten een keuze maken. Hierbij kunt u denken aan huishoudelijke hulp, verzorging, verpleging, personenalarmering en maaltijdservice.

Welke voorzieningen zijn aanwezig?
U kunt (soms tegen betaling) gebruik maken van de diensten en voorzieningen van verzorgingshuis Sensire De Wehme. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van het restaurant, meedoen aan gezamenlijke activiteiten of evenementen bijwonen.

Kan ik direct zorg ontvangen?
Soms is sprake van een (korte) wachttijd bij het vrijkomen van een woning. Heeft u een woning, dan kunnen wij de benodigde zorg direct leveren.

Wat zijn de kosten?
In de zorgmodule staat een aantal diensten beschreven die wij u, zowel particulier als met een indicatie, kunnen leveren. Hierbij kunt u denken aan diensten als huishoudelijke hulp, verzorging, verpleging, dagopvang, personenalarmering en maaltijdservice. Om de diensten in de zorgmodule te kunnen realiseren vragen wij een kleine vaste vergoeding van EUR 5,00(jaarlijks geïndexeerd) per maand per woning. Daarnaast betaalt u een vergoeding per afgenomen dienst.

Hoe aanvragen?
Om in aanmerking te komen voor zorg, heeft u een zorg indicatie nodig. Het Centrum Indicatiestelling Zorg bepaalt of u deze indicatie krijgt. Wij willen u graag helpen met het aanvragen van deze indicatie.

De huurwoningen worden aangeboden via de wachtlijst van de woningbouw. Om een woning te huren moet u 55 jaar of ouder zijn.

Voor informatie over verzorgd wonen zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 0900 - 88 56 (24 uur per dag, 7 dagen per week). Ook kunt u ons bereiken via het reactieformulier. Wilt u ons liever per post benaderen, dan kan dat via de adressen die u vindt onder contact.