A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg bij u thuis

thuiszorg Achterhoek

Verzorgd wonen Sensire Weerdjeshof

Met verzorgd wonen kunt u met een beetje extra ondersteuning zelfstandig wonen. Voor deze extra ondersteuning kunt u kiezen uit verschillende diensten. Hierbij kunt u denken aan zorgbemiddeling, personenalarmering, maaltijdservice, klussen in huis, huishoudelijke hulp, verpleging en verzorging.

Sensire Weerdjeshof in Doetinchem biedt 42 woningen voor verzorgd wonen. Deze woningen horen bij verzorgingshuis Sensire Het Weerdje.

Welke zorgverlening ontvang ik?
Wanneer u een zorg indicatie heeft, kunt u bij verzorgd wonen dezelfde zorg ontvangen, welke u ook in het verzorgingshuis zou krijgen. Hierbij kunt u denken aan dagverzorging, huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging en verpleging en gespecialiseerde verzorging. De zorg is zowel gepland als op afroep. Deze zorg wordt u geboden vanuit het nabij gelegen verzorgingshuis Sensire Het Weerdje.

Welke voorzieningen zijn aanwezig?
Bij verzorgd wonen kunt u gebruik maken van de diensten en voorzieningen van verzorgingshuis Sensire Het Weerdje. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van het restaurant en meedoen aan gezamenlijke activiteiten.

Kan ik direct zorg ontvangen?
Soms is sprake van een (korte) wachttijd, waardoor wij u de benodigde zorg niet direct kunnen leveren. Mocht er wel een wachttijd zijn, dan kijken wij samen met u naar een tijdelijke oplossing om deze te overbruggen. Hierbij kunt u denken aan deelname aan dagverzorging en zorg thuis.

Wat zijn de kosten?
De service en zorg is vastgelegd in modules: de woonmodule, de servicemodule en de zorgmodule. De woonmodule is verplicht. Uit de diensten van de service- en zorgmodule kunt u een keuze maken.

In de woonmodule staat de verhuur van de woning beschreven. Bij aanvaarding van de woning ontvangt u een huurovereenkomst en een beschrijving van de servicekosten.

De servicemodule omvat het servicefonds en -boekje. Via het Servicefonds kunt u bepaalde gebreken, zoals beschreven in het serviceboekje, door ons laten uitvoeren tegen een vaste maandelijkse vergoeding.

In de zorgmodule staan een aantal diensten beschreven die wij u, zowel particulier als met een indicatie. kunnen leveren. Hierbij kunt u denken aan diensten als huishoudelijke hulp, verzorging, verpleging, personenalarmering en maaltijdservice. Om de diensten in de zorgmodule te kunnen realiseren vragen wij een kleine vaste vergoeding van EUR 5,00 (jaarlijks geïndexeerd) per maand per woning. Daarnaast betaalt u een vergoeding per afgenomen dienst.

Hoe aanvragen?
Om in aanmerking te komen voor zorg, heeft u een zorg indicatie nodig. Het Centrum Indicatiestelling Zorg bepaalt of u deze indicatie krijgt. Wij willen u graag helpen met het aanvragen van deze indicatie.

De huurwoningen worden aangeboden via de wachtlijst van Sensire woonbeheer. Om een woning te huren moet u 55 jaar of ouder zijn. Wij kunnen voor u de afhandeling van de huursubsidieaanvraag regelen.

Voor informatie over verzorgd wonen zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 0900 - 88 56 (24 uur per dag, 7 dagen per week). Ook kunt u ons bereiken via het reactieformulier op de contact pagina. Wilt u ons liever per post benaderen, dan kan dat via de adressen die u vindt onder contact.