Lekker kopje koffie

Dagverzorging

Dagverzorging

Het liefst wilt u natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, in uw eigen huis. Soms is dat door gezondheidsproblemen moeilijker. Dan is het fijn dat er ondersteuning is. Dagverzorging biedt die extra steun, zodat u zelfstandig kunt blijven wonen. U kunt één of meerdere dagen per week terecht bij de dagverzorging. Hier kunt u meedoen aan gezamenlijke activiteiten. Deze activiteiten richten zich op dagelijkse handelingen, ontspanning en training. Zodat u bijvoorbeeld leert om de dingen in huis zo te doen, dat het u makkelijker afgaat en u verantwoord thuis kunt blijven wonen. Dagverzorging kan opname in een locatie wonen met zorg uitstellen of zelfs voorkomen.

Praktische informatie

Waar?
U kunt in de volgende plaatsen en omgeving terecht voor dagverzorging bij Sensire:

  • Doetinchem in het Weerdje
  • Ruurlo in de Bundeling
  • Vorden, Wiemelink 40
  • Gaanderen in Sint Jozef
  • Zeddam in Sydehem
  • Wehl in Oldershove de Boogh
  • Steenderen in de Bongerd  

 

Aanvragen en kosten
De kosten van onze dienstverlening voor u, hangen samen met uw persoonlijke situatie. In sommige gevallen zijn er voor u geen kosten als u een indicatie heeft, soms wordt er van u een eigen bijdrage verwacht. U kunt onze zorg altijd zelf inkopen, al dan niet met een persoonsgebonden budget. De verzekering dekt in bepaalde situaties (een deel van) de kosten.

De wijkverpleegkundige van het wijkteam bij u in de buurt kan voor u uitzoeken wat in uw persoonlijke situatie de kosten zijn voor onze dienstverlening. Ook kan zij samen met u een indicatie aanvragen. Zij komt graag - vrijblijvend - bij u thuis voor een persoonlijk advies over welke zorg voor u het beste is. Als blijkt dat u gespecialiseerde zorg of hulp in het huishouden nodig heeft, dan legt zij voor u het contact met haar collega’s die u dat kunnen bieden.

Contact
U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken voor informatie en advies of het maken van een afspraak. Klikt u op contact