A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Nooit meer uw medicijnen vergeten?

Afbeelding: Banner Medido

Medido

Afbeelding: Medido

Gebruikt u medicijnen en denkt u wel eens: heb ik nu wel of niet mijn medicijnen ingenomen? Of wilt u niet aan huis gebonden zijn om te wachten tot de verpleegkundige bij u thuis komt voor uw medicijnen? Dan is de Medido een uitkomst voor u. Dit is een soort medicijnendoos die u een signaal geeft wanneer u de medicijnen moet innemen en u de juiste medicijnen aanreikt.

Hoe werkt het?
Als het tijd is voor uw medicijnen, gaat de Medido piepen en knippert er een lichtje. U drukt dan op de knop en een zakje met uw medicijnen rolt uit de doos. Geopend en wel, u hoeft enkel nog uw medicijnen in te nemen. Een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat u op het juiste moment de juiste medicatie inneemt.
Hebt u het signaal niet gehoord of gezien? Dan nemen de mensen van de service centrale van Sensire contact met u op. En mocht er iets aan de hand zijn, dan komt iemand van Sensire thuiszorg langs om u te helpen.

Mevrouw Zoetemelk (79) ontvangt haar medicatie via de Medido: 
“De Medido geeft mij meer bewegingsvrijheid, echt een uitkomst. In het begin was ik onzeker of het apparaat het wel goed zou doen, maar nu weet ik dat ik er volledig van op aan kan. En als ik eens een keer het signaal mis en toch mijn medicijnen dreig te vergeten, krijg ik een telefoontje van de mensen van Sensire die me er aan herinneren. En als ze me niet bereiken, dan komt iemand van de thuiszorg van Sensire langs om te kijken of het wel goed gaat. Dat vind ik zo’n geruststellend idee.”

Alles voor u geregeld
De Medido wordt door Sensire geleverd in samenwerking met uw apotheek. Zij zorgen ervoor dat de Medido bij u thuis komt te staan, geven u uitleg, leveren de medicijnen en doen ze voor u in de Medido. Zo wordt alles voor u geregeld.

De start
De medewerkers van Sensire thuiszorg kunnen u adviseren of de Medido iets voor u kan zijn. Samen met u kijken zij wat de beste plek voor de Medido in uw huis is en zij geven u meteen goede uitleg over de werking van de Medido.

Eén keer in de week worden uw medicijnen bijgevuld door de bezorger van de apotheek.

Begeleiding
Na plaatsing van de Medido wordt u zeker twee weken door uw wijkteam begeleid bij het gebruik ervan, zodat u rustig kunt wennen aan deze nieuwe manier van medicijnen verstrekken. 

Meer informatie
Focus Cura heeft in samenwerking met Sensire enkele video's gemaakt waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe de Medido in zijn werk gaat. Er is een video over beeldzorg en over personenalamering. 

Contact
Voor meer informatie over de Medido neemt u contact op met Sensire. Ontvangt u thuiszorg van Sensire? Dan kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met uw wijkteam. U kunt zich aanmelden voor de Medido door samen met een medewerker van het wijkteam van Sensire het aanmeldformulier in te vullen. Het wijkteam regelt de aanmelding dan verder voor u. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken voor informatie en advies of het maken van een afspraak.