A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Een ongeluk zit in een klein hoekje... de oplossing ook!

Afbeelding: Zeep2

 

Personenalarmerking, voor uw gemoedsrust.

Hoe werkt personenalarmering?
Sensire plaatst een alarmeringstoestel – een klein kastje – op een centrale plaats in uw huis. U heeft hiervoor alleen een stopcontact en een vaste telefoonaansluiting nodig. Bij het alarmeringstoestel hoort een draadloos zendertje met een alarmknop. Dit zendertje draagt u altijd om uw hals of pols. Als er iets gebeurt, is een simpele druk op de alarmknop van het zendertje voldoende. Meteen is een medewerker van de alarmcentrale van Sensire luid en duidelijk in de woning te horen en vraagt u wat er aan de hand is.

Deze medewerker is speciaal (medisch) opgeleid om de situatie goed te kunnen beoordelen en ziet meteen op een computerscherm wie u bent, waar u woont en wat de bijzonderheden zijn. Zodra duidelijk is wat er is gebeurd, wordt onmiddellijk de benodigde hulp ingeschakeld.

De alarmcentrale van Sensire is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Uw alarm wordt dus altijd gehoord. Het personenalarmeringssysteem wordt compleet bij u geïnstalleerd en gebruiksklaar afgeleverd. Bovendien krijgt u een volledige instructie met proefalarm, zodat u precies weet hoe alles in z’n werk gaat. Het systeem is zeer betrouwbaar. Leest u daar hier meer over.

Wie komt u te hulp?
Bij het aanmelden geeft u een aantal mensen op uit uw omgeving die te hulp kunnen schieten. Dat kunnen uw kinderen of andere familieleden zijn, maar ook uw buren of vrienden. Wij bellen hen als eerste. Als er niemand voor hulp beschikbaar is, sturen wij een zorgprofessional van Sensire, zodat er altijd iemand naar u toe komt na een alarm. Wij zijn dit zelfs wettelijk verplicht.

U kunt er ook voor kiezen om in geval van alarm altijd een professional te laten komen. Als een professional moet worden ingeschakeld, worden hier kosten voor in rekening gebracht. Bij acute nood waarschuwen wij direct de huisarts of een ambulance.

Extra sleutels
Voor het geval dat u zelf niet in staat bent om de voordeur open te maken in een alarmsituatie vragen wij van u om een sleutelkastje aan de buitenkant van uw woning te (laten) bevestigen. Hiervoor zijn verschillende systemen op de markt qua prijs en veiligheid. De keuze is aan u. 

Wat zijn de kosten?
U betaalt de eenmalige aansluitkosten van € 78,65. De vaste abonnementskosten zijn per maand € 21,77. De maand van aansluiting is gratis. Wanneer u lid bent van Vereniging Kruiswerk Achterhoek, kunt u in aanmerking komen voor € 20,- korting op de aansluitkosten. Klik hier voor een volledig overzicht van de kosten.

Bent u verzekerd bij Menzis? Dan kunt u wellicht op basis van een medische of sociale indicatie van uw huisarts, aanspraak maken op een vergoeding als dit past in uw verzekeringspakket.

 

*) Het medisch service center is officieel erkend als "zorgcentrale" door de Stichting Quality Assurance E-health. Daarmee beschikken we over het keurmerk personenalarmering.