A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg bij u thuis

thuiszorg Achterhoek

Maatschappelijk werk

Sensire maatschappelijk werk helpt je als je vastloopt in je leven en er zelf niet goed uitkomt. Bijvoorbeeld omdat je een dierbare hebt verloren of een ingewikkelde echtscheiding achter de rug hebt. Of omdat je opvoedingsproblemen, relatieproblemen of geldzorgen hebt. Samen met jou brengt de maatschappelijk werker je probleem in kaart en maakt een plan van aanpak dat aansluit bij jouw specifieke situatie.

De maatschappelijk werker geeft je adviezen en helpt je met praktische zaken. Soms is het nuttig om ook je partner en kinderen bij het proces te betrekken. Als dat nodig is, werkt je maatschappelijk werker samen met andere hulpverleners of verwijst hij je door. Maatschappelijk werk is aanwezig in je wijk, kent de lokale partijen en is vertegenwoordigd in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en Lokaal Zorgnetwerk.

Naast individuele gesprekken verzorgen maatschappelijk werkers ook trainingen en gespreksgroepen. Daarin leer je bijvoorbeeld assertiever en weerbaarder te worden of met spanningsklachten om te gaan. Klik hier voor het actuele aanbod van trainingen en gespreksgroepen.

Let op: het aanbod maatschappelijk werk kan verschillen per gemeente. Kijk hier voor het specieke aanbod in jouw gemeente!

Wij bieden de volgende soorten maatschappelijk werk aan:

Algemeen maatschappelijk werk
Bedrijfsmaatschappelijk werk
Schoolmaatschappelijk werk
Groepsmaatschappelijk werk

Wij bieden ook sociaal raadsliedenwerk.
Je kunt bij ons ook terecht voor internethulpverlening.

Maatschappelijk werk met kwaliteit
Al onze maatschappelijk werkers staan ingeschreven bij het beroepsregister van de Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werk (NVMW). Het maatschappelijk werk streeft continu naar een optimale kwaliteit van de dienstverlening en heeft hiermee het HKZ-kwaliteitscertificaat behaald. 

Onze maatschappelijk werkers werken waar nodig samen met vrijwilligers. Deze vrijwillgers worden begeleid door een coördinator van Sensire, zo bieden wij extra kwaliteit als aanvulling op de professionele hulpverlening.


Praktische informatie

Waar?
Wij leveren maatschappelijk werk in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Voorst en Winterswijk. Kijk hier voor de pagina van jouw gemeente.

Aanvragen en kosten
Je kunt je zonder verwijzing aanmelden bij het maatschappelijk werk. Van algemeen maatschappelijk werk en schoolmaatschappelijk werk kun je kosteloos gebruik maken. Bedrijfsmaatschappelijk werk bieden wij bedrijven en instellingen aan tegen een uurprijs. Voor groepswerk vragen wij een eigen bijdrage van 45 euro per groepstraject.

Contact
Je kunt ons 7 dagen per week en 24 uur per dag bereiken. Kijk op maatschappelijk werk in de buurt voor de contactgegevens van jouw gemeente. Via ik wil hulp kom je op de verschillende mogelijkheden om ons te bereiken, waaronder online kanalen. Kun je ons op geen van de voorgaande manieren bereiken? Bel dan 0900 622 87 24.

Ervaring van anderen
Wil je weten wat de ervaringen en meningen zijn van onze klanten en medewerkers?
Kijk dan hier.