A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Veilig gevoel thuis

Als u ouder wordt of een ziekte of handicap heeft, wilt u het liefst gewoon thuis blijven wonen. Sensire heeft een aantal diensten die u helpen om dat veilig en verantwoord te doen. U kunt bijvoorbeeld thuis alle zorg krijgen die u nodig heeft. Overdag en ’s nachts, doordeweeks en in het weekend, op afspraak en als er onverwachts iets gebeurt.

Altijd iemand binnen handbereik
Wanneer wordt thuis wonen ‘onveilig’? Als er iets met u gebeurt en er is niemand in de buurt die u kan helpen. Daar heeft Sensire een speciale dienst voor. Wij noemen dat zorg op afstand. U heeft dan altijd een verpleegkundige binnen handbereik. Dag en nacht.  Via uw telefoon, iPad, computer of via uw televisie. Zij zit op een afstand van u, maar kent uw persoonlijke situatie. Waardoor zij meteen kan handelen als dat nodig is.

Een veiliger huis
Misschien bent u ook geholpen met een aanpassing in uw huis. Een ergotherapeut kan met u meedenken over handige oplossingen die uw woning prettiger en veiliger maken. Bijvoorbeeld om de kans op vallen te verkleinen. De ergotherapeut bekijkt de situatie in en rond uw woning en hoe u dingen doet. Zij kan u adviseren over:

  • hoe u activiteiten uitvoert, bijvoorbeeld het vervoeren van boodschappen;
  • hoe u zich verplaatst in uw woning;
  • de aanwezigheid van losse kleedjes of (hoge) drempels
  • waar u steunpunten en handgrepen kunt plaatsen;
  • hoe u opstaat en gaat zitten; 
  • het gebruik van hulpmiddelen.

In onze thuiszorgwinkels hebben we een groot aantal van die hulpmiddelen en artikelen die uw veiligheid vergroten. U kunt deze artikelen huren of kopen, maar vaak ook lenen.  

Meer weten?
Wilt u eens praten over de mogelijkheden om veilig thuis te wonen? De wijkverpleegkundige van het wijkteam in uw buurt komt graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Zij kan u ook meer vertellen over zorg op afstand en ergotherapie. Wilt u nu alvast meer lezen hierover? Kijkt u dan bij ‘Ook handig voor u?’ links op deze pagina.