A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg op afstand

Zorg op afstand

Videomonitoring

Soms is het goed voor uw veiligheid om als u slaapt een oogje in het zeil te houden. Omdat dit vaak een grote belasting voor uw mantelzorger is, kunt u ook in overleg met de wijkverpleegkundige videomonitoring hiervoor inzetten. Wij kunnen dan via een camera in uw huis regelmatig controleren of alles goed met u gaat. Natuurlijk met goede afspraken om uw privacy te respecteren.  En als er toch wat gebeurd, schakelen we direct uw mantelzorger of de mensen van Sensire in om u te gaan helpen.

Ervaring van anderen
Videomonitoring kan een uitkomst bieden als u bijvoorbeeld ’s nachts onrustig slaapt en bang bent om te vallen. Zoals de moeder van deze mevrouw uit Terborg. Zij vertelde ons het volgende verhaal:

"Mijn moeder, 86 jaar, woont al sinds haar trouwen in hetzelfde huis en wil ook het liefst hier blijven wonen. Toch hebben wij, als kinderen, vorig jaar gedacht aan een verzorgingshuis. Thuis werd het voor haar te onveilig, vooral ’s nachts. Mijn moeder is vaak wat onrustig en ging meerdere malen per nacht uit bed. Ze is wat wankel ter been en is al een paar keer gevallen, dus ik maakte me zorgen. Eerst kwam het mobiele nachtzorgteam van Sensire twee keer per nacht kijken. Dat was hartstikke fijn, maar ook dat bleek al snel niet voldoende meer.
Gelukkig heeft mijn moeder nu sinds een jaar videomonitoring. Dit houdt in dat ze een camera in haar slaapkamer heeft hangen. Vanuit de service centrale kunnen de verpleegkundigen van Sensire in de gaten houden of alles nog goed gaat met haar. En bij twijfel, bellen zij mij en ga ik even langs.
Mijn moeder vond het in het begin een gek idee dat er mensen naar haar konden kijken terwijl ze lag te slapen. Ik hoor het haar nog zeggen: "zonne camera kump d’r in miene slaopkamer neet in!!". En moet je haar nu zien. Nu raadt ze het haar vrienden en kennissen aan. Ze voelt zich een stuk veiliger. En wij als kinderen zijn blij dat ze toch thuis kan blijven wonen, zonder dat wij ons telkens ongerust maken."

Praktische informatie
Wij verzorgen voor u de aansluiting. Voor het plaatsen van de apparatuur en de verbinding komt een monteur bij u thuis.

Aanvragen en kosten
De kosten van onze dienstverlening voor u, hangen samen met uw persoonlijke situatie. In sommige gevallen zijn er voor u geen kosten als u een indicatie heeft, soms wordt er van u een eigen bijdrage verwacht. U kunt onze zorg altijd zelf inkopen, al dan niet met een persoonsgebonden budget. De verzekering dekt in bepaalde situaties (een deel van) de kosten.
De wijkverpleegkundige van het wijkteam bij u in de buurt kan voor u uitzoeken wat in uw persoonlijke situatie uw kosten zijn voor onze dienstverlening. Ook kan zij samen met u een indicatie aanvragen. 

Contact
U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken voor informatie en advies of het maken van een afspraak. Klik hier op contact.