A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg bij u thuis

thuiszorg Achterhoek

Wij gaan scheiden

Heb je er alles aan gedaan, maar heb je het besluit genomen om uit elkaar te gaan?  Dan moet je een aantal dingen regelen.

Als jullie kinderen hebben, is het van belang dat je - het liefst samen met je partner - met hen praat. Vertel hen in woorden die ze kunnen begrijpen wat jullie hebben besloten en wat er gaat gebeuren.

Ouderschapsplan

Jullie zijn verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Hierin leg je alle afspraken vast, zoals over de omgang met de kinderen, over hoe je elkaar op de hoogte houdt over het wel en wee van jullie kinderen en de financiële afspraken over betaling van alimentatie.

Het belang van de kinderen staat hierin voorop.

Komen jullie hier zelf niet uit, vraag dan hulp aan een mediator.

Echtscheidingsconvenant

Om de scheiding te kunnen regelen heb je een mediator en/of advocaat nodig die het echtscheidingsconvenant opstelt. Daarin worden de financiële afspraken geregeld en de verdeling van de inboedel.

Als er veel ruzie en strijd is dan is het belangrijk dat een aantal zaken snel geregeld wordt.

Financiële afhandeling

Denk daarbij aan het aanpassen van de en/of-bankrekeningen, het huurcontract van de woning, woonruimte zoeken voor de vertrekkende partner en het aanvragen van voorlopige voorzieningen bij de rechter.

Een gesprek bij de bank of met een financieel adviseur kan jullie helpen duidelijkheid te krijgen over hoe het geregeld kan worden met de koopwoning; kan een van beiden de hypotheek overnemen of moet het huis in de verkoop?

Begeleiding bij je scheiding?

Wil je begeleiding en ondersteuning bij je scheiding?

Neem dan contact op met ons via de paarse balk onderaan de pagina of het aanbod onder Ik wil hulp.