A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg op afstand - een veilig gevoel

Zorg op afstand - een veilig gevoel

Zorg op afstand, persoonlijk en dichtbij

Stelt u zich voor. U heeft dag én nacht een professionele verpleegkundige in uw eigen huis tot uw beschikking, op het moment dat u daarvoor kiest, die volledig op de hoogte is van uw persoonlijke situatie. En aan wie u alles direct kunt vragen. Via uw telefoon, iPad, computer of  televisie. Wij noemen dat 'zorg op afstand'. Dat kan uw eigen wijkverpleegkundige zijn, maar ook een verpleegkundige in de service centrale van Sensire in Doetinchem. Op een afstand dus, maar de zorg aan u is heel persoonlijk, op elk gewenst moment en in uw eigen huis.

Hoe kunnen wij u van op een afstand ondersteunen?
Op verschillende manieren. Met beeldzorg via een iPad, met personenalarmering via een alarmknop die u draagt of met videomonitoring waarbij wij een oogje in het zeil kunnen houden via uw televisie. Ook kunnen wij op afstand regelen dat u op tijd de juiste medicijnen inneemt.

Daarnaast bieden wij u veel leuke informatie, gemaksdiensten en spelletjes via uw iPad of computer met  Achterhoek Connect. En binnenkort kunt u met Caren samen met alle mensen om u heen die u ondersteunen, een agenda op afstand bijhouden. Zodat alle ondersteuning aan u optimaal op elkaar wordt afgestemd.

Beeldzorg met een iPad
Als u thuiszorg van Sensire ontvangt en uw indicatie het toestaat, kunt u gratis in aanmerking komen voor beeldzorg. U ontvangt dan van ons een speciale iPad in bruikleen, waarmee u ons dag en nacht kunt bereiken. Heel eenvoudig, ook als u nog nooit met een iPad heeft gewerkt. Er zijn u al 1.000 mensen voorgegaan en zelfs een 94-jarige kan er gemakkelijk mee overweg. Wij noemen het beeldbellen. Met een tik op een plaatje kunnen u en uw wijkverpleegkundige elkaar zien en spreken en zij of hij kan meteen zien hoe het met u gaat. Als uw wijkverpleegkundige niet bereikbaar is, kunt u zelf kiezen of u meteen iemand anders wilt zien door met onze service centrale te beeldbellen. Daar zitten verpleegkundigen dag en nacht voor u klaar. Meer weten? Klik op beeldzorg.

Personenalarmering
Voor iedereen die thuis woont maar soms wat onzeker op de benen staat, kan personenalarmering een uitkomst bieden. U draagt dan een kleine knop om bijvoorbeeld uw hals of pols waarmee u alarm kunt slaan. Deze heeft u altijd bij u. Want stelt u zich voor: u komt ten val en kan zelf niet meer overeind komen en ligt uren te wachten tot er iemand langs komt. Daar moet u toch niet aan denken? Meer weten? Klik op personenalarmering.

Videomonitoring
In sommige gevallen volstaat beeldcontact via een iPad niet. Bijvoorbeeld als u erg onrustig slaapt en het nodig is dat iemand regelmatig controleert of het wel goed met u gaat. Dat kunnen wij ook op afstand doen, door een camera in uw huis te plaatsen en zo een oogje in het zeil te houden bij u thuis vanuit onze service centrale. Natuurlijk met goede afspraken om uw privacy te respecteren. Meer weten? Klik op videomonitoring.

Nooit meer uw medicijnen vergeten met de Medido
Gebruikt u medicijnen en denkt u wel eens: heb ik nu wel of niet mijn medicijnen ingenomen? Of wilt u niet aan huis gebonden zijn om te wachten tot de verpleegkundige bij u thuis komt voor uw medicijnen? Dan is de Medido een uitkomst voor u. Dit is een soort medicijnendoos die u een signaal geeft wanneer u de medicijnen moet innemen en u de juiste medicijnen aanreikt. Meer weten? Klik op Medido.

Achterhoek Connect: Gemak aan huis. Plezier thuis
Voor mensen die willen weten wat er in hun eigen buurt te vinden is om het leven gemakkelijker en leuker te maken is er nu www.achterhoekconnect.nl. Informatie en diensten op het gebied van gemak, welzijn, wonen en zorg in uw buurt staan daar bij elkaar. Heel overzichtelijk en toegankelijk.

De website is zo gemaakt dat u met een klik van uw muis of een tik op uw iPad op een plaatje bij de informatie komt die u interessant vindt: bijvoorbeeld of er iets leuks te doen is in uw buurt. Of u kunt diensten aan huis bestellen, zoals de kapper, een bibliotheekboek of een klusjesman. U kunt zelfs meteen iemand spreken én zien via beeldbellen. En natuurlijk spelletjes spelen. Meer weten? Klik op Achterhoek Connect.

Caren
Als u ondersteuning nodig heeft,  kunt u dat van medewerkers van Sensire ontvangen , maar vaak ook van anderen. Bijvoorbeeld familie, buren, vrijwilligers of andere professionele hulpverleners. Wanneer mensen samen voor u zorgen, vraagt dat om onderlinge afstemming. Een heel geregel soms. Wie komt wanneer? Wie springt bij als iemand niet kan? Daarvoor bestaat nu een simpele oplossing die wij Caren noemen: een digitale agenda waarmee u allemaal samen kunt werken. Meer weten? Klik op Caren.

Meer weten?
Klik hier voor een magazine over zorg op afstand.
Lees hier ervaringen met zorg op afstand van onze klanten en medewerkers.

Contact
U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken voor informatie en advies of het maken van een afspraak. Klik hier op contact.  

Wilt u als organisatie ook zorg op afstand leveren? Kijk dan op www.mooizo.nl