Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
Momenten van geluk in coronatijd
Momenten van geluk in coronatijd

Momenten van geluk in coronatijd

Samen zetten we de schouders eronder in de strijd tegen corona. Om het virus tegen te gaan, maar ook door manieren te vinden om met deze situatie om te gaan. Zoals vaker gebeurt leveren nare, ingrijpende en verdrietige omstandigheden ook mooie dingen op zoals saamhorigheid, behulpzaamheid en creativiteit. Er ontstaan in deze tijd van crisis creatieve ideeën, mooie samenwerkingen, en er wordt spontaan hulp aangeboden op allerlei manieren. Deze ideeën, momenten en ervaringen van bewoners, van collega's, van naasten maar ook gewoon mensen buiten onze organisatie die niet bij de pakken neer willen gaan zitten maar iets willen doen, delen we op deze pagina.

YOUTUBE-KANAAL MOMENTEN VAN GELUK

Om bewoners een hart onder de riem te steken en voor een fijne invulling van de dag te zorgen is een YouTube-kanaal genaamd 'Momenten van geluk' in het leven geroepen. Met vieringen van de Geestelijk Verzorgers, muziekmomenten op afstand door de Muziektherapeuten, series en liedjes van vroeger, voorlezen van verhalen van o.a. Toon Tellegen door Ans, beweegmomenten, concerten van kinderen van de muziekschool. Neem gerust een kijkje!

Raambellen

Dankzij COLONX Theatertechniek kunnen naasten zogenaamd 'raambellen' met hun naaste. Het mooie hieraan is dat je elkaar, het woord zegt het al, kunt zien door het raam. Op dit moment wordt uitgezocht of we dit op nog meer locaties mogelijk kunnen maken.

CONTACT OP AFSTAND DOOR MIDDEL VAN EXTRA IPADS EN MOBIELE TELEFOONS:

Er zijn extra iPads en mobiele telefoons beschikbaar gesteld voor onze locaties, opdat bewoners in verbinding kunnen blijven met hun naasten door middel van FaceTime of videobellen per WhatsApp. Ondertussen zoeken we naar meer en/of andere, veilige manieren om naasten en bewoners met elkaar in contact te (blijven) brengen. 

MUZIEKMOMENTEN OP AFSTAND D.M.V. FACETIME:

De muziektherapeuten Karin en Henrike bieden de mogelijkheid om muziekmomenten te geven aan bewoners. Om toch contact mogelijk te maken. Echt contact, want muziek verbindt. Klik hier om erover te lezen. Aanvragen hiervoor lopen via het zorgteam. Daarnaast plaatsten onze muziektherapeuten iedere dag een 'Lied van de dag' voor de zorgteams als hart onder de riem in deze tijd. Bekijk de playlist van deze liedjes op het YouTube-kanaal Momenten van geluk

GEESTELIJKE VERZORGING OP AFSTAND, EEN HART ONDER DE RIEM, VIERINGEN VOOR BEWONERS, EN VLOGS:

Ook onze geestelijk verzorgers Andries, Max en Marian bieden waar nodig individuele zingeving middels Facetime op aanvraag. Wilt u individuele zingeving voor uw naaste aanvragen? Dat kan via de contactgegevens onderaan de pagina. Er wordt voor de komende weken een aantal vieringen opgenomen door de geestelijk verzorgers en via het YouTube-kanaal 'Momenten van geluk' op ieder gewenst moment te volgen. Ook worden er door de geestelijk verzorgers vlogs gemaakt die binnenkort ook via dit kanaal te bekijken zijn.

VEEL INITIATIEVEN en attenties VAN GEMEENTEN, INSTANTIES EN BEDRIJVEN UIT DE OMGEVING:

Er komt veel respons van gemeenten, instanties en bedrijven uit de omgeving die iets willen doen voor onze bewoners en medewerkers. Hier geven we graag gehoor aan en daar zult u op deze webpagina over lezen. Lees het nieuwsbericht 'Een lekkernij van de burgemeester' voor bewoners van Pelgrim in Gaanderen op onze website. Of lees het nieuwsbericht 'Wat een klein gebaar kan doen...' over een kleine greep aan attenties die we hebben mogen ontvangen. Volg ook ons Facebook-kanaal om op de hoogte te blijven van de initiatieven. 

VOORLEZEN VOOR KLANTEN EN BEWONERS:

De Gruitpoort kan ook benaderd worden om voor bewoners en klanten om voorgelezen te worden door vrijwilligers. Bekijk hier meer over de telefonische voorleesbrigade. 

GEPERSONALISEERDE PLACEMATS EN FOTOKAARTEN MAKEN EN LATEN VERZENDEN NVOOR BEWONERS MET FOTO'S VAN NAASTEN

Op de website www.verzachteenzaamheid.nl heeft u de mogelijkheid om voor uw naaste een eigen gepersonaliseerde placemat en fotokaarten te maken. Hoe werkt dat? Op de website kunt u kiezen uit een aantal ontwerpen. Tegelijk kunt u tot 8 persoonlijke foto’s uploaden en er direct uw persoonlijke boodschap bijplaatsen. Weemen zorgt vervolgens gratis voor de productie én de verzending naar uw naaste. 

SPORTSERVICE DOETINCHEM MET BEWEEGMOMENTEN VOOR EEN ACTIEVE INVULLING VAN DE DAG:

Ook met de Sportservice Doetinchem werken we samen om bewoners en klanten een beweegmoment te bezorgen door middel van filmpjes. Om bewoners en klanten een actieve invulling van hun dag te blijven geven. Deze filmpjes zijn via het YouTube-kanaal Momenten van geluk te bekijken en in te zetten op ieder gewenst moment.

BUITENCONCERTEN:

Op afstand een ware serenade voor klanten en bewoners. Zowel van de muziektherapeuten; bekijk het filmpje op ons Facebook-kanaal, als van een draaiorgel dat speciaal voor de bewoners van De Martinushof voor de dag wordt gehaald. Ook genoten de bewoners van Den Ooiman van een optreden van DJ Niels. Bekijk het filmpje hierboven. 

STUREN VAN KAARTEN EN TEKENINGEN, EN OMAPOST:

Het sturen van kaarten en tekeningen naar bewoners en klanten om ze op te fleuren. Via de website www.omapost.nl kunt u een persoonlijk kaartje aan iemand sturen. Ze bieden echter meer mogelijkheden. Zo kan Omapost er voor zorgen dat iemand die jarig is, en geen groot netwerk heeft, een heleboel kaartjes krijgt voor zijn/haar verjaardag. Zie hiervoor de webpagina: jarig.omapost.nl. Ook bieden zij de mogelijkheid om via adopteer.omapost.nl mensen die geen of nauwelijks post krijgen, te zorgen dat deze mensen met enige regelmaat wat kaarten ontvangen.

Fietsen met het fietslabyrint

Kruiswerk heeft vijf fietslabyrinten beschikbaar gesteld. Bewoners kunnen op deze manier vanuit hun luie stoel een fietstochtje maken door de regio. Op een groot scherm fietsen ze door een omgeving die zij mooi vinden. En dat zorgt voor veel afleiding.

Een zorgprofessional bij Pelgrimhof Gaanderen: "Ik kan je zeggen dat de fiets een groot succes is. De mensen maken hier goed gebruik van. Ze vinden het erg leuk. Soms is er een bewoner die er uit zichzelf al achter gaat zitten, maar meestal moeten wij ze wel helpen. Hele verhalen komen er bij los als ze aan het fietsen zijn. Erg leuk."

De voorleesbrigade, Radio Gelderland:

Radio Gelderland heeft een telefonische voorleesbrigade die iedere dag te horen is om 18:20 uur. Er worden verhalen verteld van Toon Tellegen over de vriendschap tussen de eekhoorn en de mier. Erg leuk!

Meer informatie en vragen

Mocht u over landelijke initiatieven, maar ook over de lopende interne initiatieven meer informatie nodig hebben, of heeft u vragen? Neem contact met ons op!  En mocht u zelf ideeën of initiatieven hebben, schroom niet en laat het ons weten. 

Daphne Mensink en Daniëlle Reukers momentenvangeluk@sensire.nl