Dagbegeleiding Sensire bundelt krachten
Dagbegeleiding Sensire bundelt krachten

Dagbegeleiding Sensire bundelt krachten

Vanaf 18 juni a.s. bundelen Sensire dagbegeleiding Het Weerdje uit Doetinchem en Sensire dagbegeleiding Het Gander uit Gaanderen hun krachten. Vanuit de locatie in Gaanderen bieden zij vijf dagen in de week dagbegeleiding aan mensen met een grote zorgvraag die niet terecht kunnen bij de buurtsoos of andere laagdrempelige alternatieven.

Op dit moment maken gemiddeld 8 bezoekers gebruik van de dagbegeleiding op Het Weerdje. Door het geringe aantal bezoekers kunnen zij nu alleen op dinsdag, donderdag en vrijdag terecht bij Het Weerdje. Door het samenvoegen van de locaties kunnen bezoekers met een indicatie voor meerdere dagen, vijf dagen per week de dagbegeleiding bezoeken.

De huidige bezoekers van de dagbegeleiding van Het Weerdje zijn vanaf 18 juni van harte welkom op Het Gander, Rijksweg 65 in Gaanderen. Vanaf dat moment is Het Gander in plaats van vier, vijf dagen per week geopend.

Dagbegeleiding

Wanneer mensen te maken krijgen met lichamelijke- of geheugenproblemen en de zorg wat veel wordt voor de partner, kind(eren) of mantelzorger, kunnen zij terecht bij Sensire dagbegeleiding. Zij brengen de dag door op een locatie waar dagbegeleiding wordt geboden met alle ondersteuning die men nodig heeft. Men kan meedoen met activiteiten waarmee het geheugen of de spieren worden getraind. Ook drinkt men samen met anderen koffie of leest men gezellig met elkaar de krant. Zelf de regie behouden. Daar draait het eigenlijk allemaal om met dagbegeleiding. In het dagprogramma zijn meedoen naar vermogen, zelf de regie hebben en deel uitmaken van de samenleving de leidraad.

Meer locaties

Naast de locatie aan de Rijksweg in Gaanderen wordt er binnen Sensire dagbegeleiding geboden op locaties in Ruurlo, Vorden en Wehl. Dagbehandeling wordt geboden bij Sensire Den Ooiman in Doetinchem. De Dagbehandeling wordt zonodig geboden in een team van specialisten met onder andere een specialist oudergeneeskunde, logopedie en fysiotherapie.

Bewoners uit de omgeving van het Weerdje kunnen, mochten ze dat willen, ook op een van de andere locaties van Sensire terecht.