Dagbegeleiding
Dagbegeleiding

Dagbegeleiding

Met dagbegeleiding/dagbesteding behoudt u de regie over uw leven en bouwt u aan uw sociale netwerk. Zo kunt u zelfstandig blijven wonen.

Zelf de regie behouden

Daar draait het eigenlijk allemaal om met dagbegeleiding (dagbesteding). In het dagprogramma zijn meedoen naar vermogen, zelf de regie hebben en integraal deel uitmaken van de samenleving de leidraad. Er wordt ook maatwerk geboden, aangepast aan u als individu. Dit allemaal om het huidige niveau te behouden en achteruitgang te voorkomen.

Dagbesteding heeft dus ook een sterke sociale functie. Als u zelfstandig woont, kunt u andere mensen ontmoeten in een gezellige sfeer. Er zijn allerlei activiteiten die u helpen uw sociale omgeving te vergroten en u daarin prettig te voelen. In een huiselijke sfeer kunt u deelnemen aan allerlei activiteiten.

Ook voor mantelzorgers kan dagbesteding een fijne voorziening zijn. Het verlicht de dagelijkse mantelzorgtaken, het ontlast de situatie thuis en brengt u in contact met andere mantelzorgers en kan zich weer opladen voor de nodige zorg en aandacht.

Locaties dagbegeleiding / dagbesteding in de Achterhoek

Dagbegeleiding De Boogh in Wehl
Raadhuisplein 100
7031 VE Wehl
T: 06 - 20 68 30 46

E: dagbegeleidingboogh@sensire.nl

Dagbegeleiding De Klimop in Vorden
Wiemelink 40
7251 CZ Vorden
T: 06 20 53 91 72
E: dagbegeleidingklimop@sensire.nl

Dagbesteding Het Elze (Het Spijk) in Eefde
Zutphenseweg 202,
7211 EK Eefde
T: (06) 22 89 54 31

E: hetelze@sensire.nl

Dagbesteding Het Bornhof in Zutphen
Hobbemakade 246

7204 TB Zutphen

T: 06 - 53 67 53 98

E: abbornhof@sensire.nl

Een indicatie

Om deel te nemen aan een van de verschillende dagvoorzieningen heeft u een indicatie nodig voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), de Wet Langdurige Zorg (Wlz) of de Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiƫntgroepen die thuis wonen (GZSP-zorg). Uw huisarts, specialist, buurtcoach of wijkverpleegkundige kan u hierbij helpen indien nodig.

Voor dagbegeleiding heeft u een indicatie nodig voor de Wmo of de Wlz. Voor dagbehandeling heeft u een indicatie nodig voor de Wlz of GZSP zorg. U ontvangt zorg uit de Wlz als er sprake is van een lichamelijke ziekte of beperking, of een psychogeriatrische aandoening (zoals dementie) waardoor u (intensieve) zorg nodig heeft.

Woont u thuis en valt u niet onder de Wlz, dan kunt u GZSP-zorg krijgen als u:

  • meerdere problemen heeft, lichamelijke en/of psychogeriatrisch;
  • bijzondere ziekten heeft, zoals Parkinson, Huntington, Korsakov of multiple sclerose;
  • een lichamelijke beperking heeft door een beroerte, een ongeluk of een hersentumor;
  • geen indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ) heeft.

Alles rondom de GZSP-zorg wordt bepaald door de overheid, namelijk het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Lees meer informatie over de GZSP-zorg in de folder van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderaan deze pagina.

U kunt op de volgende manier een indicatie voor de verschillende vormen van zorg aanvragen:

  • Wmo: vraag uw indicatie aan bij de gemeente
  • Wlz: vraag uw indicatie aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
  • GZSP-zorg: u kunt uw huisarts om een verwijzing vragen

Kosten

Meer uitleg over hoe het zit met kosten voor de dagvoorziening en de kosten voor het vervoer van en naar de dagvoorziening, vindt u op onze webpagina Kosten en vergoedingen. 

Praktische informatie

Voor al uw vragen kunt u ons bereiken via nummer: 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Voor vragen over de mogelijkheden van dagbesteding in Het Elze (Het Spijk) en Het Bornhof kunt u tijdens kantooruren bellen naar 0575 59 44 46.

Aanvullende documenten

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina