MIJNnachtwacht
MIJN Nachtwacht

Fijn en comfortabel thuis wonen, zoals u dat wilt. Goede, veilige nachten horen daar ook bij. Een veilige nachtrust is voor iedereen belangrijk en noodzakelijk. Soms is dit niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld door onrustig slapen of angst om te vallen tijdens een toiletbezoek. Dit kan u afhankelijk maken. Speciaal daarvoor is er MIJNnachtwacht. Met MIJNnachtwacht controleert een zorgprofessional of u rustig slaapt, zonder u daarbij te storen.

Met MIJNnachtwacht ontvangt u een kleine camera voor in uw slaapkamer. En eventueel sensoren die beweging of geluid registreren. Hierdoor kan een zorgprofessional of afstand kijken of u rustig ligt te slapen. Als er iets is, schakelt zij direct hulp in van een mantelzorger of de nachtzorg.

MIJNnachtwacht is een uitkomst als u bijvoorbeeld onrustig slaapt, slaapwandelt, bang bent om uit bed te vallen of bang bent om te vallen als u naar het toilet gaat. Ook voor mantelzorgers geeft MIJNnachtwacht vaak een veilig gevoel.

Sinds een jaar weten we dat mijn moeder dementie heeft. Ze kan zich nog redden, maar ’s nachts dwaalt ze soms in halfslaap door het huis. Daarbij is ze een keer vervelend gevallen. Ze kon niet meer opstaan en moest wachten tot de verpleegkundige haar de volgende ochtend vond. Vanaf toen zijn mijn zus en ik om de beurt bij haar gaan slapen. Prima voor een paar weken, maar voor de lange termijn wel erg intensief – hoeveel we ook om haar geven. Mijn moeder gaf zelf ook aan dat ze zich bezwaard en minder vrij was gaan voelen. We waren erg blij dat ze instemde met het idee van de nachtwacht. En ik merk in de praktijk ook dat het voor haar veel fijner is zo.”

MIJNSensire

MIJNnachtwacht is onderdeel van MIJNSensire. MIJNSensire staat voor slimme, digitale zorgoplossingen die uw leven prettiger en veiliger maken. Zoals MIJNbeeldzorg, MIJNalarm en MIJNmedicatiehulp. De oplossingen van MIJNSensire helpen u te blijven leven zoals u dat gewend bent.

MIJNnachtwacht werkt in drie simpele stappen.

Camera en sensoren plaatsen
1
Camera en sensoren plaatsen
Met een zorgprofessional bespreekt u uw slaapgewoonten. Op basis daarvan kiest u hoe u MIJNnachtwacht inricht. U kunt alleen een camera gebruiken, maar u kunt ook sensoren voor geluid en/of beweging toevoegen. Hierdoor kunnen zorgprofessionals een melding krijgen als er iets ongewoons gebeurt.
Afspraken maken
2
Afspraken maken
Vervolgens maakt u afspraken over wanneer en in welke situaties een zorgprofessional controleert of alles goed gaat. De zorgprofessional kan op vaste tijden (bijvoorbeeld drie keer per nacht) via de camera kijken of u nog rustig ligt te slapen. Maar de zorgprofessional kan ook alleen via de camera kijken als een sensor een signaal geeft. Bijvoorbeeld als u uit bed valt.
Ondersteuning inschakelen
3
Ondersteuning inschakelen
Als u ligt te slapen, merkt u niks van de controle en slaapt u gewoon door. Als er iets aan de hand is, neemt de zorgprofessional contact met u op. U kunt dan ook uw vragen stellen. Als dat nodig is, schakelt de zorgprofessional uw mantelzorger, uw huisarts, een medewerker van de nachtzorg of een ambulance in. Ook hierover kunt u vooraf afspraken maken.

Praktische informatie

Meer weten? Vraag uw wijkverpleegkundige om meer informatie. 

Daarom MIJNnachtwacht

Veilig gevoel
Zelfstandig en onafhankelijk
Privacy gewaarborgd