Hoe goed we ook ons best doen om iedere bewoner naar eigen gewoonte te ondersteunen in het wonen bij Sensire, soms duiken er toch klachten op. Sensire is blij dat deze laagdrempelig worden geuit.
Een klacht, wens of een andere verwachting die geuit wordt naar de medewerker in de huiskamer is meestal direct op te pakken en op te lossen. Soms is ook direct uit te leggen waarom er een bewuste keuze is gemaakt om het voor de bewoner op een specifieke manier te doen. Deze meldingen vindt u niet terug in onze overzichten.
Klachten die niet worden opgelost in het directe contact tussen bewoner, familie en medewerker, of formeel worden ingediend via de website of klantlijndirectie, gaan ook vaak over andere verwachtingen, communicatieproblemen over een wens van bewoner of familie. We merken dat het steeds belangrijker wordt dat we bij iedere nieuwe bewoner vragen naar de verwachtingen van de bewoner en familie en daarnaast helder onze verwachtingen uitleggen aan hen.
De zorgmedewerker komt steeds vaker in verschillende situaties terecht. Zoals het gebruik van social media om een klacht te uiten. We vinden het jammer als mensen deze kanalen gebruiken voor het uiten van klachten, we benaderen hen dan ook altijd voor een persoonlijk gesprek.
De samenwerkende klachtencommissie van Sensire en Sutfene heeft in 2019 geen formele klachten behandeld. De klachtencommissie verstrekt op verzoek regelmatig informatie over de wijze waarop Sensire omgaat met klachten aan zowel klanten als medewerkers. De klachtenfunctionaris ontving drie klachten.
In 2019 ontvingen wij acht klachten over de zorgverlening, dit gaat over locaties Wonen met Zorg, dagvoorzieningen en revalidatie.