ACM akkoord met overname Trimenzo door Sensire
ACM akkoord met overname Trimenzo door Sensire

ACM akkoord met overname Trimenzo door Sensire

15 november 2019

VARSSEVELD / DEN HAAG – De overname van zorgorganisatie Trimenzo door Sensire is vandaag definitief goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt. Eerder gaf de ACM al toestemming om de overname in gang te zetten.

Zorgorganisatie Trimenzo leverde wijkverpleging en verpleeghuiszorg in de gemeenten Twello en Voorst, maar werd in september dit jaar failliet verklaard. Nadat verschillende zorgaanbieders zich meldden als overnamekandidaat, constateerde de curator dat Sensire het beste aanbod doet voor klanten en medewerkers. Bij een dergelijke overname is echter toestemming vereist van zowel de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) als de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Eerder ontving Sensire van de ACM toestemming om de overname van de zorgactiviteiten per 14 oktober in gang te zetten, in afwachting van een definitieve goedkeuring. De zorg aan ca 100 bewoners van de drie woonzorglocaties en 200 klanten in wijkverpleging verloopt sindsdien via Sensire. Medewerkers van Trimenzo zijn sinds die datum in dienst bij Sensire. “Met de toestemming van de ACM is de laatste stap gezet naar een volledige overname van de organisatie. Dat is prachtig nieuws en een grote geruststelling voor onze klanten, bewoners en medewerkers”, aldus bestuurder Renée Wilke.