Artsen regionale ouderenzorgorganisaties werken samen
Artsen regionale ouderenzorgorganisaties werken samen

Artsen regionale ouderenzorgorganisaties werken samen

01 september 2021

Vanaf 1 september gaan specialisten ouderengeneeskunde van Azora, Careaz, Marga Klompé, Markenheem en Sensire samenwerken in de avond, nacht en de weekenden. De bereik- en beschikbaarheid van de specialisten ouderengeneeskunde wordt dan gezamenlijk georganiseerd. De artsen nemen tijdens deze momenten samen de acute zorg op zich voor de locaties van de verschillende organisaties.

We hebben in Nederland, maar zeker ook in de Achterhoek te maken met een dubbele vergrijzing: de groep ouderen neemt toe en de gemiddelde leeftijd komt steeds hoger te liggen. Dat leidt tot meer ouderen met meer gezondheidsproblemen. Ouderen die complexe zorg nodig hebben. Door de samenwerking gedurende de avonden, nachten en weekenden zorgen de organisaties ervoor dat iedereen die dat nodig heeft binnen de regio goede zorg kan ontvangen bij een steeds verder toenemende vraag naar zorg als gevolg van de vergrijzing.

Noodzakelijk zorg garanderen

Cliënten die tijdelijk in een verpleeghuis verblijven of daar vast wonen kunnen in de avond, nacht en weekenden te maken te maken krijgen met een arts die niet uit de eigen organisatie komt. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een situatie thuis waar ’s avonds en ’s nachts ook een huisartsenpost dienst doet. Gedurende een periode van 6 maanden gaan de zorgorganisaties in de Achterhoek ontdekken hoe de samenwerking loopt. Daarbij voeren onderzoekers van de Erasmus Universiteit een evaluatie uit die de organisaties gebruiken om te bepalen of deze samenwerking het doel, het garanderen van noodzakelijke zorg, heeft bereikt en de samenwerking wordt voortgezet.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder openbaar reageren? Voor persoonlijke vragen kunt u een e-mail sturen aan info@sensire.nl.