Azora, Klimmendaal en Sensire werken samen in Revalidatie
Azora, Klimmendaal en Sensire werken samen in Revalidatie

Azora, Klimmendaal en Sensire werken samen in Revalidatie

20 maart 2019

Na een ingrijpende medische gebeurtenis willen we allemaal hetzelfde: snel terug naar het leven zoals we dat gewend zijn. Goede geriatrische revalidatiezorg (GRZ) is een onmisbare discipline in de ouderenzorg van de toekomst. Azora, Klimmendaal en Sensire gaan daarom inhoudelijk de samenwerking aan.

“Vanmorgen was mijn schoonzoon nog onverwacht op bezoek en mijn man komt drie keer per dag. Een paar weken geleden liet ik hem zien hoe ik mijn hand weer omhoog kon doen en mijn voet kon bewegen. Hij glunderde helemaal. Dat doet je goed!” Geriatrische revalidatiezorg heeft grote impact op het dagelijks leven van onze klanten en bewoners, blijkt wel uit het verhaal van mevrouw Van der Kaa.

Hoe zorgen we ervoor dat die belangrijke vorm van zorg ook in de toekomst op de best mogelijke manier beschikbaar blijft voor mensen in de Achterhoek en de Liemers? Die vraag stellen de specialisten van Azora, Klimmendaal en Sensire elkaar continu.

SamenwerkenKlimmendaal Revalidatiespecialisten, Azora en Sensire (ouderenzorg en thuiszorg), zijn alle drie actief in de regio Doetinchem. We slaan de handen in een en onderzoeken de mogelijkheid tot samenwerking op het gebied van medisch specialistische revalidatiezorg en geriatrische revalidatiezorg. Recent ondertekenden zij hiervoor de intentieverklaring tijdens een gezamenlijke ambitieconferentie.

De gezondheidszorg is in beweging. Het wordt steeds belangrijker om de juiste zorg, op de juiste plek aan de juiste patiënt, dichtbij aan te bieden. De drie zorgaanbieders willen de komende tijd onderzoeken of zij gezamenlijk een netwerk kunnen vormen waarin zorg voor patiënten die moeten revalideren, nog beter en op maat kan worden aangeboden.

IntentieverklaringSensire, Azora en Klimmendaal ondertekenden hiervoor een intentieverklaring. Zij geven in deze verklaring aan te willen samenwerken om de kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren. Door samen te werken kunnen zij kennis, capaciteit en infrastructuur delen waardoor zij revalidatiezorg van hoge kwaliteit kunnen aanbieden in verschillende gradaties van complexiteit in de Achterhoek. De zorgprofessionals van de verschillende organisaties willen graag met elkaar samenwerken en kennis en ervaring delen. De polikliniek revalidatie van Klimmendaal in Doetinchem verhuist naar verwachting per 1 januari 2020 naar locatie Antonia van Azora in Terborg.Geriatrische revalidatiezorgGeriatrische revalidatie is zorg gericht op kwetsbare ouderen. Zij ontvangen deze zorg vaak na afloop van een ziekenhuisopname, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, botbreuk of voor een nieuwe knie of heup. Een multidisciplinair team van behandelaren, verzorgenden en verpleegkundigen werkt nauw samen met de revalidant en zijn naaste omgeving aan verbetering en herstel om het dagelijks leven zo goed mogelijk zelfstandig op te kunnen pakken.

Lees het verhaal van mevrouw van der Kaa.