Bestuurder Ben van Gent neemt afscheid van Sensire
Bestuurder Ben van Gent neemt afscheid van Sensire

Bestuurder Ben van Gent neemt afscheid van Sensire

26 augustus 2021

Een jaar na de fusie tussen Sutfene en Sensire nemen we afscheid van onze bestuurder Ben van Gent. Ben heeft zich in de afgelopen jaren volop ingezet voor een gezond toekomstperspectief voor oud-Sutfene en een versterking van de fusie-organisatie.

Een jaar na de formele fusie zijn beide organisaties goed op weg om samen een nieuwe toekomst te vormen, ziet Van Gent. “We hebben daar onze tijd voor genomen en vooral de weg van de geleidelijkheid gekozen. Renée Wilke, Maarten van Rixtel en ik waren het voor de fusie al eens, dat we met zijn drieën de integratie zouden begeleiden, maar dat we na een jaar terug wilden naar een tweehoofdige Raad van Bestuur. Ook kwamen we overeen dat mijn rol na die periode zou eindigen.”

Van Gent kijkt terug op een bewogen en waardevolle periode voor de organisaties. “Mijn betrokkenheid bij Sutfene was aanvankelijk bedoeld voor een kortere periode. Dat werden vier jaar van herstel en gereedmaken voor een nieuwe toekomst, zodat we kunnen blijven rekenen op deskundige ondersteuning van zorgprofessionals. Daarvoor heb ik me ingezet bij Sutfene, en in het afgelopen jaar ook bij Sensire. Zo ben ik blij dat we samen thema’s als preventie, Ruimte voor Dementie en Ceres steeds duidelijker op de kaart weten te krijgen, zowel intern als in de regio.”

Bestuurders Maarten van Rixtel en Renée Wilke kijken terug op een goede samenwerking in fusie en harmonisatie van twee organisaties die zich samen inzetten voor toekomstbestendige zorg. “Dat Sensire en Sutfene in de huidige omstandigheden in staat zijn geweest om de fusie succesvol vorm te geven, is mede te danken aan de betrokkenheid, ervaring en inzet van Ben”, aldus Maarten en Renée. Jeroen van Roon, voorzitter van de Raad van Toezicht, sluit zich daarbij aan: “We zijn Ben zeer erkentelijk voor zijn betrokkenheid, veel langer dan oorspronkelijk voorzien, met bijzondere resultaten tot gevolg.” 

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.