Bewoners Sydehem: “Kom d’r in”
Bewoners Sydehem: “Kom d’r in”

Bewoners Sydehem: “Kom d’r in”

18 januari 2019

In 2018 is er hard gewerkt in Sydehem en met resultaat. Sinds oktober 2018 wonen onze bewoners weer in Zeddam. “Niet alleen het leukste en gezelligste huis in Zeddam, nu ook nog het mooiste,” zo reageerde een van onze bewoners. Wij zijn hier trots op en willen het graag met het dorp delen. Kom d’r in op zaterdag 26 januari 2019 tussen 13.00 en 16.00 uur.

Het volledig gerenoveerde Sydehem is ingericht volgens het concept kleinschalig wonen. “De inrichting is niet alleen heel aangenaam, maar ook begrijpelijk,” zegt woonbegeleidster Patty Ruikes. “Er wordt rekening gehouden met de manier waarop het brein op de omgeving reageert. Dus er is ruimte voor een ‘ouderwetse’ inrichting, attributen uit de jeugd van de bewoners en geen glazen deuren tot aan de grond. Op de begane grond zijn beleefhoeken ingericht, speciaal voor de bewoners met dementie.”

“Ook op de eerste en tweede verdieping is veel aandacht besteed aan de juiste indeling, goede sfeer en het doorvoeren van het concept,” voegt Jan de Vries, teamverpleegkundige toe. “Dat zullen de bezoekers zeker gaan zien.”

Op 26 januari is het Sydehem onder het genot van een hapje en drankje te bekijken. Patty, Jan en collega’s staan klaar om de nodige informatie te geven. Ook is er om 13.15 uur nog een officieel moment, daar is onze burgemeester bij aanwezig.

Ook de ondernemers in Zeddam dragen een steentje bij. “Sydehem staat midden in dorp, in alle opzichten,” zegt Jan. “Daarom hebben we ook onze buren betrokken: Dongelmans Chocolaterie en Banketbakkerij, Het Tolhuis, De Ank Bloembinderij, COOP Supermarkt, Restaurant Sin Chen, Restaurant De Lange Waard, Cafetaria Resto De Horizon, Hotel Restaurant Ruimzicht, Brinks Pannenkoeken en Restaurant Il Tonno Rosso. Zij maken 26 januari mede mogelijk. Een mooi teken hoe Zeddam en Sydehem bij elkaar betrokken zijn.”