Bezoek snel weer mogelijk in verpleeghuizen
Bezoek snel weer mogelijk in verpleeghuizen

Bezoek snel weer mogelijk in verpleeghuizen

20 mei 2020

Dinsdagavond 19 mei werd bekend dat de bezoekregeling voor de verpleeghuizen wordt versoepeld. We zijn heel blij dat bewoners weer bezoek mogen ontvangen!

Sensire treft momenteel voorbereidingen om per locatie deze versoepeling mogelijk te maken op een zo veilig mogelijke manier. Alle 1e contactpersonen van de bewoners ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Verschillende emoties

De bezoekstop in onze huizen druist in tegen waar we voor staan bij Sensire: ‘Leven zoals u wilt’. Aan de ene kant willen we kwetsbare bewoners beschermen, aan de andere kant zo veel mogelijk kwaliteit van leven bieden, door behoud van eigen regie en gezamenlijke zeggenschap over het dagelijks leven. Het is voor bewoners en voor naasten een groot gemis dat het contact beperkt is. We merken dat tijdens de bezoekstop en nu ook bij de versoepeling verschillende emoties ontstaan. De hoop op vooruitgang wordt daarbij breed gedeeld, maar er is ook bezorgdheid. Hierover maakten we een prachtig filmpje, die u kunt hier bekijken op onze website.

Een goede balans tussen enerzijds versoepeling en anderzijds de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen is belangrijk. Vandaar dat we nu alles op alles zetten om de voorzorgsmaatregelen goed uit te werken, zodat we in de loop van volgende week de eerste bezoekers kunnen ontvangen. Ons streven is om bezoek in de week van 25 mei op alle locaties weer mogelijk te maken. Bij de ene locatie zal dit waarschijnlijk eerder mogelijk zijn, dan bij een andere.

ERVARINGEN DE LINDENHOF

De afgelopen twee weken deden we ervaring op met bezoek in onze locatie De Lindenhof in Vorden, die als één van de 26 verpleeghuizen in Nederland weer bezoek mocht toelaten. Met de nodige voorzorgsmaatregelen is het daar mogelijk dat bewoners één keer per week bezoek krijgen van één vaste bezoeker. De reacties waren overwegend positief; zowel bewoners als naasten waren heel blij dat ze elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook al gaat het bezoek anders dan voorheen. De anderhalve meter afstand werd - hoe lastig dat soms ook was - goed nageleefd. Ook het dragen van een mondneusmasker is altijd opgevolgd, al voelden deze voorwaarden niet voor iedereen als een prettige oplossing. Hoewel het een korte proefperiode was, hebben we geleerd hoe we de bezoekregeling voor alle betrokken de komende tijd zo goed mogelijk kunnen organiseren en geeft het ook inzichten voor andere locaties.

BEELDBELLEN EN RAAMBELLEN

Alle woonzorgteams van Sensire maken gebruik van beeldbellen en raambellen, waarbij bewoners contact kunnen maken met naasten gescheiden door een raam. Raambellen is veilig, direct en voor een deel van de bewoners beter te begrijpen dan contact via een beeldscherm. Beeldbellen en raambellen blijft de komende tijd mogelijk, naast het geleidelijk weer mogelijk worden van bezoek.

VRAGEN?

Op de meest gestelde vragen geven we antwoord op onze website. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen of is het een algemene vraag hoe wij werken in tijden van corona? Neem dan contact op met de speciale hulplijn die is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. De hulplijn is bereikbaar op 0314-659 222.

Voor vragen over de individuele situatie van een bewoner blijft contact met het team de aangewezen weg.

Voor reguliere vragen kunt u Sensire 7 dagen per week, 24 uur per dag bereiken via het algemene nummer : 0900-8856.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder openbaar reageren? Voor persoonlijke vragen kunt u een e-mail sturen aan info@sensire.nl.