Bouw tijdelijke verpleeghuisvoorziening De Slingebeek start 2 december
Bouw tijdelijke verpleeghuisvoorziening De Slingebeek start 2 december

Bouw tijdelijke verpleeghuisvoorziening De Slingebeek start 2 december

02 december 2019

GAANDEREN – Op maandag 2 december start in Gaanderen de nieuwbouw van De Slingebeek: de gezamenlijke tijdelijke verpleeghuisvoorziening van de zorgorganisaties Azora, Markenheem en Sensire. Wethouder Frans Langeveld van gemeente Doetinchem gaf om 12:00 uur het officiële startsein. Wanneer alles verloopt volgens planning wordt De Slingebeek in het voorjaar van 2020 geopend. 

De gezamenlijke bouw en het gebruik van De Slingebeek is een bijzondere vorm van regionale samenwerking in de zorg. De wachtlijsten voor verpleeghuiszorg in de (West-)Achterhoek zijn lang en zullen naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. Het komt regelmatig voor dat ouderen vanuit het ziekenhuis of de revalidatieafdeling worden overgeplaatst naar een verpleeghuis buiten de vertrouwde regio, verder weg van familie en vrienden, omdat er in de buurt te weinig plaatsen beschikbaar zijn.

ZORG SAMEN

Azora, Markenheem en Sensire slaan de handen ineen en doen hier samen iets aan. Op het voormalige St. Jozef-terrein staat straks een speciale tijdelijke verpleeghuisvoorziening voor actief wachtende ouderen: ouderen die tijdelijke verpleeghuiszorg nodig hebben, omdat thuis de wachttijd overbruggen niet mogelijk is.

Voor deze mensen krijgt De Slingebeek 32 verpleeghuisplaatsen met vier huiskamers. Acht slaapkamers delen één gezamenlijke huiskamer, waar bewoners samen gebruik van maken en waar ze hun familie en andere gasten kunnen ontvangen. In een ander gedeelte van De Slingebeek zijn nog eens 32 plekken voor tijdelijke huisvesting van huidige bewoners van Sensire elders. Deze worden gebruikt in verband met de verbouwingen en renovaties van andere woonzorglocaties van Sensire.

WERKEN ALS VERZORGENDE IG OF VERPLEEGKUNDIGE

De uitbreiding van de tijdelijke zorgcapaciteit betekent ook dat er ‘handen aan het tijdelijke bed’ nodig zijn. Verzorgenden IG en verpleegkundigen die zowel somatische als psychogeriatrische cliënten kunnen verzorgen vinden bij De Slingebeek een bijzondere en uitdagende werkomgeving. De unieke samenwerking tussen Azora, Markenheem en Sensire voor tijdelijke bewoners vraagt om initiatiefrijke en open medewerkers met veel zelfstandigheid. Wie interesse heeft, kan vanaf 5 december a.s. een kijkje nemen op www.deslingebeek.nl

ACHTERHOEKSE SAMENWERKING

Voor het logo van De Slingebeek hebben we ons laten inspireren door de Achterhoekse Vlag. We zijn trots op onze Achterhoekse samenwerking en willen het Achterhoekse gevoel uitstralen. De groene kleur staat voor onze samenwerking en de blauwe kleur geeft de ‘doorstroming’ weer die we onze cliënten bieden.

KWARTIERMAKER DE SLINGEBEEK

Inmiddels is Fabiënne Kempen aan de slag gegaan als kwartiermaker voor De Slingebeek. Zij zorgt dat alle lijntjes aan elkaar worden verbonden via de verschillende werkgroepen van Azora, Markenheem en Sensire. Zij wordt straks de teammanager van De Slingebeek en draagt zorg voor het reilen en zeilen van de locatie.