Dagbesteding Gaanderen en Wehl gaan samen verder in Oldershove
Dagbesteding Gaanderen en Wehl gaan samen verder in Oldershove

Dagbesteding Gaanderen en Wehl gaan samen verder in Oldershove

11 juli 2023

De dagbestedingsgroepen Het Gander en DOS van Sensire in het voormalig St. Jozef gebouw in Gaanderen zijn per 6 juli verhuisd naar Oldershove in Wehl. Daar voegen de groepen zich samen met de huidige dagbestedingsgroep de Boogh in Oldershove, ook van Sensire. “Deze nieuwe locatie, midden in alle reuring, zorgt er mede voor dat de cliënten van de dagbesteding onderdeel blijven van onze maatschappij”, zegt Cathelijn Duthler, Coördinerend Verpleegkundige dagbesteding van Sensire. 

De dagbesteding in Oldershove is er voor mensen met psychiatrische en lichamelijke klachten en voor cliënten met beginnende tot gevorderde dementie. Cathelijn: “Met de juiste, persoonlijke ondersteuning in de vorm van dagbesteding - wat ieders situatie of begeleidingsdoel ook is - kunnen zij de dagelijkse dingen blijven doen en aan een sociaal netwerk bouwen. Zij krijgen en behouden op deze manier hun regie op hun leven, zodat zij (langer) zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ook kan dagbesteding een fijne voorziening zijn voor de vaak oververmoeide mantelzorger. Hij of zij wordt ontlast en kan zich weer opladen voor de nodige zorg en aandacht. Maar ook in contact komen met andere mantelzorgers.”

“En daar past deze nieuwe locatie helemaal bij,” zegt Cathelijn. “Er zijn veel faciliteiten die het ontmoeten en het blijven meedoen bevorderen zoals een beweegtuin, een sfeervol terras, een sportzaaltje, een biljarttafel, restaurant en een leeshoek, en er worden veel activiteiten georganiseerd. Ook is er veel verbinding met de bewoners van Oldershove en het dorp Wehl. Wat ook fijn is, is de nauwe samenwerking met de (wijk)verpleegkundigen van Zorg Thuis van Sensire, die hier ook werkzaam zijn. Zij kunnen altijd met ons meekijken als er meer zorg nodig is.”

De dagbestedingsgroepen werden welkom geheten met koffie en gebak. “Andersom nodigen wij ook graag iedereen uit die een kijkje wil komen nemen bij onze dagbesteding, de koffie staat klaar”, lacht Cathelijn.  

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder openbaar reageren? Voor persoonlijke vragen kunt u een e-mail sturen aan info@sensire.nl.
Reacties:
  • Pieter van der Bij
    9 augustus 2023 | 10:42
    Hallo Sensire, de Talentboerderij in Laren biedt de mogelijkheid voor dagbeleving en activatie. Misschien zijn er zorgvragers in jullie netwerk die op de Talentboerderij een fijne dag kunnen hebben? www.talentboerderij.nl