De Beekdelle getroffen door het coronavirus
De Beekdelle getroffen door het coronavirus

De Beekdelle getroffen door het coronavirus

05 februari 2021

Update 22-02-21: Per 22 februari is Sensire De Beekdelle uit quarantaine.

Bij Sensire De Beekdelle in Warnsveld is sprake van een uitbraak van het coronavirus. Op deze kleinschalige locatie wonen mensen met dementie. Tot op heden zijn 11 bewoners en 8 medewerkers besmet geraakt met het coronavirus. De afdeling is in quarantaine en de werkafspraken en protocollen die van toepassing zijn bij isolatie worden voor alle bewoners toegepast. De besmette medewerkers zijn thuis in quarantaine. De bewoners, naasten en collega’s van De Beekdelle en andere betrokkenen zijn persoonlijk op de hoogte gebracht. 

In de gemeenten Zutphen en Lochem is het aantal besmettingen met het coronavirus momenteel erg laag. In de eerste coronagolf in het voorjaar kregen de Sensire-locaties in de regio Zutphen/Lochem slechts één keer te maken met een uitbraak. Helaas blijft het coronavirus onvoorspelbaar en is de afdeling De Beekdelle, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch getroffen door een corona-uitbraak.

In het weekend van 23/24 januari werd het virus voor het eerst vastgesteld. Alle bewoners en medewerkers zijn direct preventief getest op covid-19. De eerste twee besmette bewoners zijn opgenomen in Zorghotel Achterhoek, de regionale opvanglocatie voor coronapatiënten. Uit wekelijkse preventieve testen van bewoners en medewerkers zonder klachten blijkt dat er op dit moment 11 bewoners en acht medewerkers besmet zijn met corona.

Zorg volgens de richtlijnen

De infectiepreventiecommissie van Sensire neemt maatregelen op basis van de richtlijnen van het RIVM en inzichten en adviezen van Verenso, de beroepsvereniging van specialisten ouderengeneeskunde. Daarmee kunnen we onze bewoners veilig verzorgen en verspreiding van het virus maximaal tegengaan.

Wijnie Nieboer, regieverpleegkundige van De Beekdelle: “Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is De Beekdelle nu toch getroffen door het coronavirus. Al weken ligt het aantal coronabesmettingen in de gemeente Zutphen erg laag. Daarom extra bitter dat dit nu gebeurt. Het is een verdrietige en zware tijd voor onze bewoners, hun naasten en de betrokken collega’s. Ik ben trots op mijn team. Samen zetten wij met elkaar de schouders eronder om onze bewoners goed te verzorgen en de lange dagen enigszins dragelijk te maken. Dagelijks houden we de naasten per mail op de hoogte van de ontwikkelingen en iedere vrijdag hebben we een digitale bijeenkomst met de naasten. Dit wordt zeer gewaardeerd. Hopelijk kunnen we snel uit deze vreselijke achtbaan stappen.”

Besmettingen bij Sensire

De infectiepreventiecommissie van Sensire houdt het aantal besmettingen in de regio en binnen Sensire nauwkeurig in de gaten. Deze informatie over individuele besmettingen wordt intern gebruikt. Om de privacy van onze bewoners en medewerkers te respecteren, wordt deze informatie pas extern gedeeld zodra er sprake is van een grotere uitbraak, zoals nu het geval is op De Beekdelle. Ook was er recentelijk een uitbraak van het virus op locatie Sydehem. Daar is de situatie nu stabiel.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.