De Borkel te zien in Van Gelders Grijs
De Borkel te zien in Van Gelders Grijs

De Borkel te zien in Van Gelders Grijs

21 oktober 2020

Sensire heeft meegewerkt aan het programma Van Gelders Grijs met Jochem van Gelder. Omroep Gelderland kwam langs bij De Borkel, woonzorgcentrum van Sensire in Gorssel. Op 24 oktober 2020 vanaf 17.20 uur, is de uitzending voor het eerst te zien op Omroep Gelderland (daarna elk uur herhaald).

De opnames hebben inmiddels plaatsgevonden daarom kunnen we u alvast meenemen in wat u kunt verwachten van de uitzending: Ben van Gent, bestuurder van Sensire ontving Jochem en de cameramensen. Hij vertelde over de geschiedenis van De Borkel als ‘huis van Gorssel’ en roemde de betrokkenheid van de inwoners en vele vrijwilligers als het gaat om De Borkel.

Ruimte voor dementie

Ben vertelde hoe Sensire omgaat met mensen met dementie: “De deuren van De Borkel staan open voor onze bewoners. We geven ook mensen met dementie bewust de vrijheid en de ruimte zodat zij kunnen leven zoals ze dat zelf willen. Wat dat betreft is er in de loop van de jaren veel veranderd in de geschiedenis van De Borkel.” Na het welkom door Ben bracht Jochem een bezoek aan de heer en mevrouw Geertsema. Mevrouw Geertsema woont bij De Borkel en heeft dementie. Haar man bezoekt haar dagelijks. Hij vertelt hoe haar ziekte verliep en wat “Ruimte voor dementie” voor hem betekent. Ook had hij nog een verrassing in petto voor zijn vrouw en vooral ook voor de medewerkers van De Borkel.

Gezelligheid

Daarna was er aandacht voor het luchtige deel van het programma van Van Gelders Grijs. Zo speelden de bewoners ‘coronaproof’ Bingo, zorgde Jochem ervoor dat er veel werd gelachen en konden de winnaars leuke prijzen in ontvangst nemen. En er was een quiz waarbij opa Jo (93) en kleindochter Sanne lieten zien hoe goed ze elkaar kennen. In elk geval herkende Sanne haar opa direct op een jeugdfoto. Eerder was Henk van Dort al voor de camera geweest. Hij vertelde enthousiast over De Zorgtuin.

Bewoners zitten er klaar voor...

We hopen hiermee alvast een beeld te geven van wat u kunt verwachten. Maar veel leuker is het natuurlijk om zaterdag de 24e zelf te gaan kijken. Onze bewoners van De Borkel maken er een gezellige avond van. Zij zitten er op tijd klaar voor en kijken samen naar de uitzending. 

Uitzending gemist?

Heeft u de uitzending Van Gelders Grijs over ons woonzorgcentrum De Borkel gemist? Klik hier om de uitzending alsnog te bekijken.  Veel kijkplezier!

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.