Feestelijk geopend: het Bundelingpark in Ruurlo
Feestelijk geopend: het Bundelingpark in Ruurlo

Feestelijk geopend: het Bundelingpark in Ruurlo

18 mei 2022

De renovatie en nieuwbouw van het Bundelingpark in Ruurlo is helemaal klaar. Vanwege de coronapandemie werd het even stilgelegd, maar er is daarna hard gewerkt op de plek waar de voormalige Bundeling stond. En nu is er dan een fijn park om te wonen en te leven in hartje Ruurlo. Sensire en ProWonen stonden lang te popelen om samen met de bewoners, het zorgteam en de buurt het feestelijke moment te vieren. En nu kon het plaatsvinden; gisteren, op 17 mei werd het nieuwe Bundelingpark symbolisch geopend. 

Over de herontwikkeling

Sensire en ProWonen waren al een aantal jaren in gesprek over de toekomst van De Bundeling, een voormalige woonlocatie van Sensire op de plek van het huidige Bundelingpark. De gebouwen waren gedateerd en voldeden niet meer aan de woonwensen van nu. Frederik Lindenhovius, directeur Wonen met Zorg Sensire en Hendrik Mulder, projectleider bij ProWonen: “Het Bundelingpark voorziet in de wens en behoefte van inwoners van Ruurlo en omgeving om tot op hoge leeftijd zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen – ook als daarbij intensieve zorg en ondersteuning nodig is.” De eerste werkzaamheden zijn begonnen in augustus 2018. In september 2021 werden de laatste woningen opgeleverd en werd het park aangelegd.

Thuis voelen, zeggenschap en eigen regie

De drijfveer van Sensire is bewoners het leven te laten leiden dat zij willen. Ondanks beperkingen, met hulp van Sensire. In een omgeving waar zij zich prettig voelen, zegt directeur Frederik Lindenhovius. “Bij het nieuwe, gemoderniseerd Bundelingpark, is nagedacht over de invloed van de omgeving op de beleefwereld van de bewoners. Zowel bewoners met een somatische zorgvraag als bewoners met dementie. Tegelijkertijd kunnen de zorgprofessionals, in gezonde werkomstandigheden, de zorg blijven bieden zoals bewoners dat van ons gewend zijn.”

Yvonne Potman, senior teamverpleegkundige Sensire De Schoven (appartementencomplex op het Bundelingpark): “We staan in nauw contact met bewoners en/of hun naasten. Om er samen met hen voor te zorgen dat bewoners kunnen blijven doen wat zij altijd al deden, nu op het vernieuwde Bundelingpark. We helpen hen zelfredzaam te blijven of zo te ondersteunen dat zij de regie over hun eigen leven te behouden. Ondanks de omstandigheden. Iedereen op het Bundelingpark is en blijft een onderdeel van de maatschappij, een inwoner van Ruurlo. En andersom is ieder ander welkom op het Bundelingpark. Zo verwelkomen we iedereen om er te wandelen of om activiteiten te doen in de ontmoetingsruimte. Er is een open sfeer, zowel in hoe het park is ingedeeld als in onze cultuur.”

Opening Bundelingpark

Op 17 mei werd het Bundelingpark symbolisch geopend, bewoners, naasten, de zorgteams en natuurlijk de buurt genoten van een gezellige middag. Na een woordje van Frederik Lindenhovius, directeur Wonen met Zorg Sensire, Hanke Struik, directeur ProWonen en wethouder Gerda ter Denge knipten zij samen met bewoners het lint door. Ook mocht een stukje muziek natuurlijk niet ontbreken, muzikanten op de accordeon en de gitaar zorgden voor veel gezelligheid. Het nieuwe Bundelingpark werd ook nog op een andere manier symbolisch gevierd. De Raad van Kerken Ruurlo/Barchem schonk een boom die nu veel bewondering krijgt. En schonk de Centrale Cliëntenraad een ‘zit en geniet’ bankje. En dat genieten doen de bewoners maar ook andere inwoners van Ruurlo nu volop.

Foto: ProWonen

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.