Gezond ouder worden in de Liemers
Gezond ouder worden in de Liemers

Gezond ouder worden in de Liemers

13 juni 2023

Mensen met dementie en hun naasten hadden in de Liemers gewoonlijk contact met Keten Dementie de Liemers. Dat kan nog steeds maar sinds deze week heeft deze keten een nieuwe naam gekregen: Liemosa

Liemosa is er niet meer alleen voor mensen met dementie en hun naasten maar is er nu voor alle ouderen in de Liemers. Liemosa richt zich nu ook op “Gezond ouder worden” en “Vitaal blijven”. Daarbij is Positieve gezondheid een van de uitgangspunten. Bij Positieve gezondheid gaat het niet om de ziekte maar om een betekenisvol leven en het welbevinden van mensen.

Start Liemosa

Afgelopen week was de aftrap van Liemosa. Daarbij was Positieve gezondheid ook meteen het thema van een eerste bijeenkomst. Bestuurders en beleidsmedewerkers uit de Liemers kwamen bij elkaar in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Zij vertegenwoordigen de sectoren wonen, zorg en welzijn en de gemeenten. Er werden al mooie samenwerkingsafspraken gemaakt.

Liemosa

Veel van de samenwerkende partijen, werkten al vele jaren samen in Keten Dementie de Liemers en gaan daarmee door bij Liemosa. Omdat Liemosa er niet meer alleen is voor mensen met dementie, was de naam Keten Dementie de Liemers niet meer passend en is gekozen voor een nieuwe naam voor deze netwerkorganisatie: Ze voegden belangrijke uitgangspunten samen. Zo verwijst LIEM naar het werkgebied de Liemers, de O verwijst naar de doelgroep ouderen en SA staat voor samenwerking. Samen vormen ze Liemosa.

Gemeenten in de Liemers

Net als Keten Dementie de Liemers werkt Liemosa vanuit de gemeenten Doesburg, Duiven, Montferland (Didam en omliggende dorpen), Westervoort en Zevenaar. Zowel lokaal als regionaal wordt vanuit Liemosa samengewerkt aan de gezondheid en het welzijn van oudere inwoners in de Liemers. Meer informatie over Liemosa vindt u hier.