Lichtpuntjes voor klanten en bewoners van Sensire door ‘kerstengelen’
Lichtpuntjes voor klanten en bewoners van Sensire door ‘kerstengelen’

Lichtpuntjes voor klanten en bewoners van Sensire door ‘kerstengelen’

23 november 2020
In deze donkere dagen op weg naar kerstmis kunnen veel mensen wel een lichtpuntje gebruiken. Zeker in deze tijd van corona. De geestelijk verzorgers van Sensire hebben daarom regionaal het zogenaamde Engelenproject opgezet samen met lokale ondernemers en andere belangstellenden. Een project om verbondenheid te creëren tussen mensen die in deze tijd iets willen betekenen - de (kerst)engelen - en de bewoners en klanten van Sensire. 

De geestelijk verzorgers van Sensire: “Het is altijd fijn dat mensen naar elkaar omzien, aandacht en zorg voor elkaar hebben. Corona en al de onrust die het geeft brengt mensen in een isolement, mensen zijn vaker alleen en soms ook eenzaam. Verlies verwerken of ziek worden versterkt dat gevoel van er alleen voor staan. Dat maakt dat vele mensen het in deze tijd extra zwaar te verduren krijgen. In deze donkere dagen op weg naar Kerstmis kan menigeen wel een lichtpuntje gebruiken.”

Eigen creativiteit

De geestelijk verzorgers hebben op dit moment contact met naasten van bewoners en klanten, de teams van collega’s en lokale ondernemers. “Allemaal mensen die iets willen betekenen. En dat hoeft helemaal niet groot te zijn. Bloemen van de lokale bloemist of een wenskaart kunnen echt een lichtpuntje zijn voor iemand. En dat zijn dan zomaar wat mogelijkheden. We zeggen tegen iedereen om vooral ook de eigen creativiteit alle ruimte te geven om een ander te verrassen met een warme groet. Daarnaast is het gebaar is bij voorkeur anoniem.”

Ook een kerstengel zijn?

Wilt u ook een kerstengel zijn? Neem dan gerust contact op met de geestelijk verzorgers van Sensire via wmzgeestelijkeverzorging@sensire.nl om te weten te komen hoe u van betekenis kunt zijn voor de klanten en bewoners van Sensire in uw dorp, stad of regio.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Renate brandsen
  23 november 2020 | 16:31
  Onze stichting heeft heel veel kaarten en zelfgemaakte kaarten gekregen misschien leuk om uit te delen een lichtje in de duisternis zeg maar .
  • Team Communicatie
   25 november 2020 | 08:46
   Dank voor uw reactie. We hebben u een mail gestuurd.