Cliëntenraad opent nieuwe huiskamer Het Grotenhuis
Cliëntenraad opent nieuwe huiskamer Het Grotenhuis

Cliëntenraad opent nieuwe huiskamer Het Grotenhuis

04 januari 2024

Aan twee leden van de cliëntenraad van Sensire-locatie Het Grotenhuis de eer om de officiële opening te verrichten van de nieuwe huiskamer. Een ruimte voor bewoners met een intensieve of specifieke zorgvraag. 

Het Grotenhuis is een modern gebouw op historische grond in het centrum van Twello. Het is een fijne plek om te wonen als zelfstandig wonen niet meer gaat. Met moderne appartementen en een toegewijd team. De bewoners leiden ondanks hun beperkingen een relatief zelfstandig leven. De gemeenschappelijke suite op de begane grond is ook voor de bewoners uit Twello een welkome plek. Zo is Het Grotenhuis onderdeel van het dorp.

Nieuwe huiskamer

De afgelopen jaren is de zorgzwaarte van de bewoners toegenomen. Er is een toenemende vraag naar meer intensieve begeleiding van de bewoners gedurende de gehele dag. Bewoners die bijvoorbeeld hulp nodig hebben om de dag door te komen of veelvuldig een beroep doen op de professionele zorgverlening. Wanneer de suite te veel prikkels geeft of iemand bijvoorbeeld niet meer zelf in staat is keuzes te maken, kan het nodig zijn in een kleiner gezelschap samen te zijn. Voor onder andere deze doelgroep is op 3 januari een nieuwe huiskamer geopend. Een kleine omgeving voor 8 à 9 bewoners. Annemieke Dalebout, regieverpleegkundige ouderenzorg: “In deze huiskamer bieden we een beschermde omgeving aan, waarbij gedurende de dag een zorgmedewerker aanwezig is, met aanvulling van vrijwilligers of naasten. De activiteiten van de huiskamer zijn grotendeels gericht op het “normale” leven. Samen de krant lezen of een spelletje doen. Maar ook de afwas doen en aardappels schillen horen er bij.”.

Passende zorg

Annemieke sluit af: “Door deze uitbreiding van onze zorgverlening gaan wij ervan uit dat wij nog meer passende zorg kunnen leveren aan de mensen die bij ons in het Grotenhuis wonen of in de toekomst komen wonen.”.

Ook interessant