Maarten van Rixtel kondigt vertrek aan als bestuurder Sensire

07 juni 2023

Maarten van Rixtel vertrekt eind 2023 als bestuurder bij zorgorganisatie Sensire. Na ruim 14 jaar bestuurlijke verantwoordelijkheid is hij toe aan een nieuwe fase met een betere balans tussen werk en privé.

Medebestuurder Renée Wilke en de Raad van Toezicht respecteren het besluit van Maarten om zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid over te dragen. Jeroen van Roon van de Raad van Toezicht: “Mede dankzij de visie, inzet en betrokkenheid van Maarten heeft Sensire zich ontwikkeld tot een innovatieve, gezonde organisatie die zorgprofessionals in staat stelt meesterschap te tonen in hun vak”.

In de komende maanden start Sensire met de werving van een nieuwe bestuurder, zodat een zorgvuldige overdracht kan plaatsvinden. Na zijn aftreden als bestuurder blijft Van Rixtel actief bij Sensire. 

Maarten van Rixtel: “Toen ik in 2009 gevraagd werd voor de rol van bestuurder, stonden we voor de opgave om Sensire opnieuw uit te vinden. Vanuit het besef dat de relatie tussen zorgprofessional en klant de essentie van zorgverlenen is, zijn we opnieuw gaan kijken naar zorginhoudelijke en organisatorische vraagstukken. Daaruit is een visie ontstaan die Sensire in staat stelt om de beste uitgangspositie te creëren voor de grote uitdagingen van de nabije toekomst. Met de komst van Renée in 2018 hebben we ook een solide basis om die visie bestuurlijk ook naar de toekomst te brengen.”

De basis van de beweging staat en daarmee ontstaat er voor Maarten van Rixtel een moment van herbezinning. “Het is voor mij tijd voor een nieuwe fase met een andere balans tussen werk en privé, waarbij ik me ook buiten Sensire ga richten op thema's als digitalisering en strategie in de zorg. Na de overdracht van mijn bestuurlijke verantwoordelijkheid blijf ik actief bij Sensire rondom opgaven als digitalisering en de transitie naar een nieuw organisatiemodel. Samen met collega’s zet ik mij daar met volle overtuiging voor in.”