Margje Mahler nieuwe bestuurder Sensire
Margje Mahler nieuwe bestuurder Sensire

Margje Mahler nieuwe bestuurder Sensire

28 september 2023

Sensire verwelkomt Margje Mahler als nieuwe bestuurder. Samen met Renée Wilke vormt zij per 1 januari 2024 de collegiale raad van bestuur van Sensire en Yunio.  

Met Margje Mahler verwelkomt Sensire een bestuurder die de ouderenzorg en de regionale dynamiek in Oost-Gelderland van binnenuit kent. De Raad van Toezicht herkent in Margje Mahler de bevlogenheid, betrokkenheid en ambitie die Sensire kenmerkt. Astrid van der Valk, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Sensire heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een innovatieve, gezonde organisatie die zorgprofessionals in staat stelt meesterschap te tonen in hun vak. Met Margje verwelkomen we een bestuurder die net als Sensire staat voor innovatie en de kracht van de professional.”

De zorg is voor Margje een prachtige sector waar ze met veel betrokkenheid en enthousiasme werkt. “Sensire heb ik leren kennen als een organisatie die zich samen met de professionals en de bewoners in de regio voorbereidt op de toekomst. Als bestuurder wil ik hieraan graag een bijdrage leveren, op alle plekken waar zorg geleverd wordt: thuis, in een tijdelijke situatie of op één van de locaties. Ik kijk er naar uit om samen met Renée en alle betrokkenen binnen en buiten Sensire verder te bouwen aan de koers. Waar kwaliteit, meesterschap, toekomstbestendigheid én innovatie een belangrijk onderdeel van uitmaken.”

Sensire kent een tweehoofdige, collegiale raad van bestuur. Medebestuurder Renée Wilke ziet uit naar de toekomstige samenwerking: “Ik ben erg blij met de komst van Margje. Voor Sensire is het van belang dat de langetermijnkoers van Sensire ook door de nieuwe bestuurder wordt omarmd: Het uitgangspunt van professionele autonomie, onze strategische agenda en de cultuur van innoveren. Ik heb Margje leren kennen als iemand die hieraan samen met mij een inspirerend vervolg kan geven.”

Margje neemt het stokje over van Maarten van Rixtel, die na ruim 14 jaar bestuurlijke verantwoordelijkheid afscheid neemt als bestuurder. Wel blijft hij parttime actief bij Sensire rondom opgaven als digitalisering en de transitie naar een nieuw organisatiemodel.

Over Sensire en Yunio

Als een van de grootste zorgorganisaties in Oost-Gelderland biedt Sensire dag en nacht (gespecialiseerde) verzorging en verpleging, revalidatie en behandeling: bij mensen thuis of op één van onze 17 locaties. We helpen klanten en bewoners gezond te blijven, beter te worden of te leven met zorg. Zodat zij het leven kunnen leiden zoals zij dat gewend zijn. Ruim 3700 medewerkers maken de zorg mogelijk voor meer dan 1000 bewoners in onze huizen en bijna 5000 klanten thuis.

Yunio jeugdgezondheidszorg is onderdeel van Sensire. In tien gemeenten ondersteunen we met ongeveer 150 medewerkers (de ouders van) zo’n 12.000 kinderen per jaar. Onze hoofdtaak is het monitoren van de ontwikkeling en groei van kinderen, en bevorderen van ontwikkelingskansen.