Sensire ondertekent Green Deal Duurzame Zorg
Sensire ondertekent Green Deal Duurzame Zorg

Op weg naar een duurzaam Sensire

05 oktober 2023

Bij Sensire zit zorg voor mensen diep in ons DNA. De zorg voor ons milieu vinden wij eveneens heel belangrijk. Daarbij hebben we oog voor een leefbare woonomgeving en werkomgeving van onze bewoners en collega’s, zodat zij kunnen leven en werken zoals zij willen. Nu en in de toekomst. Daarom zijn we trots om aan te kondigen dat we de Green Deal Duurzame Zorg hebben ondertekend. 

De belangrijkste thema’s

Wij zijn vastbesloten om bij te dragen aan een zorgsector die milieuvriendelijker is en de schadelijke CO2-uitstoot vermindert. Dat doen we aan de hand van vijf thema’s:

  • Meer inzet op gezondheid;
  • Het vergroten van de bewustwording en kennis;
  • Minder directe CO2-uitstoot;
  • Minder gebruik van primaire grondstoffen en maximaal circulaire zorg;
  • Het verminderen van de milieubelasting van medicatie.

Onze concrete stappen

Bij Sensire zijn we er trots op dat veel van onze initiatieven al bijdragen aan deze belangrijke thema’s van duurzaamheid. Denk aan het verminderen van afval, het stimuleren van hergebruik, en het promoten van groene mobiliteit. We zullen de komende tijd deze initiatieven verder in de schijnwerpers plaatsen. 

“Bij Sensire geloven we dat de weg naar een duurzamere toekomst begint met verantwoordelijkheid nemen voor ons handelen."

Op weg naar een duurzaam Sensire

Renée Wilke, raad van bestuur: “Bij Sensire geloven we dat de weg naar een duurzamere toekomst begint met verantwoordelijkheid nemen voor ons handelen. Door de Green Deal Duurzame Zorg te ondertekenen en onze inzet voor duurzaamheid te versterken, dragen we bij aan een gezonder milieu en een betere levenskwaliteit voor iedereen.”