Stichting Vrienden Van Oldershove schenkt Praxfitfiets
Stichting Vrienden Van Oldershove schenkt Praxfitfiets

Stichting Vrienden Van Oldershove schenkt Praxfitfiets

26 april 2023

De Stichting Vrienden Van Oldershove schonk op 22 april jl. een Praxfitfiets aan de bewoners van Woonzorgcentrum Oldershove in Wehl. Een mooie ‘virtuele binnenfiets’ die altijd - bij weer of geen weer - kan worden gebruikt. De bewoners van Oldershove namen de fiets dankbaar in ontvangst. Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers en een borrel werd de fiets bewonderd.

Over Oldershove

Oldershove is een unieke, moderne woonvorm met huurappartementen voor ouderen. En ook huisvest het Sensire De Heikant, een thuis voor ouderen met dementie die in eigen regie hun leven kunnen (blijven) leiden met ondersteuning van het zorgteam en naasten. Mede door de bewoners van Oldershove, die vaak zelf uit het dorp of de streek komen, heeft Oldershove een hechte band met het dorp Wehl. Dat is te merken aan de activiteiten die verenigingen er regelmatig organiseren. Maar ook aan de betrokkenheid van de Stichting Vrienden van Oldershove (VVO). De stichting heeft het doel het leefklimaat van de bewoners van Oldershove te bevorderen. In de breedste zin van het woord.

Altijd kunnen bewegen

Bertus Baakman, voorzitter van de Stichting Vrienden van Oldershove: “Bewegen is een gezonde bezigheid. Toch is bewegen niet altijd vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld bij slechte weersomstandigheden, ziekte of beperkingen naarmate je ouder wordt. Dan wordt bewegen opeens een uitdaging. Een Praxfitfiets maakt bewegen toegankelijk voor iedereen. De fiets is volledig op maat instelbaar en geschikt voor ieder niveau. Met de software en de ontwikkelde films die geactiveerd worden wanneer men fietst kan men alle leuke elementen van het buiten fietsen bínnen ervaren. Dit is een geweldige en motiverende manier om de conditie en lichaam te trainen. Het is ook ontzettend leuk om een stad of streek vanaf het Praxfitfiets scherm te verkennen. Weer of geen weer, met deze fiets kan men altijd bewegen!”

Een mooie start

In de afgelopen periode stond een advertentie in de krant over het 85-jarig bestaan van de Rotary Club in Doetinchen. Hun motto was “wie jarig is trakteert.” Ze gaven ter gelegenheid van hun jubileum tien cheques van € 850,- cadeau aan goede doelen. Baakman: “We schreven een motivatiebrief, werden uitgenodigd voor de jubileumreceptie en namen een mooie cheque in ontvangst. Hierna vormden we direct een actiecomité, want van alleen deze cheque konden we natuurlijk geen Praxfitfiets van ruim € 9.000, - aanschaffen, maar het was een mooie start. Het actiecomité bestond uit het bestuur van de Stichting Vrienden van Oldershove, twee afgevaardigden van de familie van de bewoners van de Sensire De Heikant, een vertegenwoordiger vanuit de Heikantzorg en een afgevaardigde van de Oldershove Activiteiten Commissie (OAC). Een mooie samenwerking.”

Verschillende acties

Binnen een niet al te lange tijd had de stichting het bedrag bij elkaar. “Door middel van een actieflyer, een kerstbijdrage van familieleden van bewoners van Sensire De Heikant, een statiegeldactie bij Boni in Wehl, een bingo georganiseerd door de OAC, onze welbekende VVO-melkbus bij de sinterklaasviering, de verkoop van brievenbussen door het zorgteam van Sensire De Heikant, een gift vanuit een nalatenschap van familie van een bewoner van Sensire De Heikant. En ook zijn goede doelen en officiële instanties aangeschreven en gevraagd een bijdrage te leveren, zoals de Gemeente Doetinchem, Gemeente Montferland, De Woonplaats en het Lamsweerdefonds. Wij als Stichting Vrienden Van Oldershove zijn erg dankbaar hiervoor en hopen dat de Praxfitfiets veel fietsplezier (én beweging) zal brengen bij alle bewoners.”

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.