Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
Certificaten en keurmerken
Certificaten en keurmerken

Certificaten en keurmerken

De zorgsector kent een aantal certificaten en keurmerken die de professionaliteit en kwaliteit van de zorg bevestigen. Ze bestrijken het gehele werkgebied van Sensire.

Professionele kwaliteit en veiligheid

Normen voor de zorg

Sensire laat zich graag extern auditen om ons te laten toetsen door een onafhankelijke geaccrediteerd bureau op het kwaliteitssysteem en de daarbij behorende kwaliteitseisen en waarop we willen/kunnen leren en verbeteren. In juni en oktober 2020 heeft de externe kwaliteitsaudit (ISO 9001/NTA 8009) en de informatiebeveiliging (NEN 7510) plaatsgevonden voor Sensire, Yunio en NAAST. Dit is opgesplitst in twee delen in verband met Corona en het feit dat we zorgprofessionals zo min mogelijk wilden belasten. De uitgevoerde externe audits (online en op locatie) hebben een afwisselend niveau van kwaliteit laten zien, waarbij duidelijk werd dat we op de goede weg zijn. We hebben trotse medewerkers die hebben laten zien waar ze voor staan gericht op klanten en op de organisatie.

Het algemene oordeel van de auditoren was heel positief. Onze collega’s leggen de lat hoog en dit werd aantoonbaar zichtbaar en merkbaar en we zijn er trots op om te laten hoe we dit doen om onze belofte waar te maken. Kleine bevindingen/waarnemingen die gezien zijn in juni, zijn snel en goed opgepakt en het resultaat is in oktober getoond. Vanaf de zijde van het onafhankelijke geaccrediteerde bureau een compliment voor de wijze waarop we in Corona tijd toch doorgang hebben kunnen geven aan de uitvoering van de externe audit en daarmee ook in deze vorm laten hebben laten zien hoe eenvoudig digitaal werken kan zijn.

De certificaten zijn van toepassing op alle onderdelen van Sensire (de klantlijnen Zorg Thuis, Wonen met Zorg (woonzorg, behandeling, revalidatie en dagvoorziening), inclusief NAAST (zorg op afstand) en Yunio (jeugdgezondheidszorg en Maatschappelijk Werk). 

Aanvullende documenten

Het kwaliteitsregister V&V

Op de hoogte blijven

Het Kwaliteitsregister V&V is een digitaal systeem waarin verpleegkundigen en verzorgenden kunnen bijhouden hoe ze met scholing en activiteiten op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in hun vak en hun deskundigheid blijven vergroten. Zij bouwen hiermee een persoonlijk portfolio op.

In december 2020 stonden er 278 verpleegkundigen en verzorgenden ingeschreven in het kwaliteitsregister. Sensire zorgt voor de inschrijvingen en vergoedt deze.

Sensire Wonen met Zorg heeft de afspraak dat verpleegkundigen en verzorgenden worden ingeschreven, als zij dat willen. Daarmee bouwt de medewerker een persoonlijk portfolio op.

Deze webpagina is onderdeel van het Kwaliteitsvenster, waarin Sensire aan de hand van een aantal thema’s verantwoording aflegt over de manier waarop ze de kwaliteit van haar diensten waarborgt.