Wat doet Sensire in tijden van Corona?
Wat doet Sensire in tijden van Corona?

Wat doet Sensire in tijden van Corona?

“We zijn gemotiveerd door uw geluk: u het leven laten leven zoals u dat wilt. Ondanks beperkingen.” Dat is onze belofte aan al onze klanten. Tegelijk werden mensen ziek en dwong de virusuitbraak in maart 2020 ons tot maatregelen die daar haaks op staan: we weerden bezoek voor lange tijd, de zorg werd afgeschaald tot het noodzakelijke. Gaandeweg in de pandemie bevonden wij ons in de situatie waarin we op een veilige manier, kleine stappen, maar van grote betekenis voor onze bewoners en klanten kunnen nemen. 

Het aantal landelijke en regionale coronabesmettingen loopt - eind 2022 en begin 2023 - hard terug. Binnen Sensire zien we de dezelfde trend onder medewerkers, klanten en bewoners. We zien naast corona andere virussen die risicovol zijn, zoals het influenzavirus. Daarom geldt bij Sensire sinds eind 2022 een uniform beschermingsbeleid voor medewerkers bij alle luchtweginfecties – of het nu corona of een andere virusinfectie is. Om onze kwetsbare bewoners en klanten te beschermen, willen we verspreiding van alle virussen en bacteriën tegengaan.

Meer informatie rondom het COVID-19 virus vindt u hieronder:

We gaan per 15 maart 2023 over op een nieuw testbeleid, namelijk het gebruik van zelftesten bij een vermoeden van corona. Daarnaast gaan we minder vaak testen; we testen niet meer bij alle lichte (verkoudheids)klachten. We testen nog wel in bepaalde situaties, omdat uitbraken van een besmettelijke ziekte zoals corona voor kwetsbaren risicovol is. Zeker als er sprake is van veel onderling contact in groepen.

Het testen gaat altijd in overleg met de medisch behandelaar. Wanneer een test positief is, verblijft de bewoner of revalidant vijf dagen op zijn of haar eigen kamer (wanneer dit mogelijk is). Dit beleid zetten we nog voort. We blijven de ontwikkelingen volgen en zullen verdere versoepelingen toepassen zodra dat kan.

Algemene hygiënemaatregelen onverminderd belangrijk

Medewerkers met verkoudheidsklachten blijven een mondneusmasker gebruiken bij het verlenen van zorg binnen de 1,5 meter. Ook goede handhygiëne, niezen en hoesten in de ellebogen en voldoende ventilatie blijven onverminderd belangrijk in de omgeving van kwetsbaren. We vragen ook u als naaste/bezoeker om hier rekening mee te blijven houden.

Voor klanten Zorg Thuis geldt het uniform beschermingsbeleid zoals beschreven in dit bericht.