1,5 m maatregel woonzorglocaties wordt losgelaten: Geef elkaar ruimte en lucht!
1,5 m maatregel woonzorglocaties wordt losgelaten: Geef elkaar ruimte en lucht!

1,5 m maatregel woonzorglocaties wordt losgelaten: Geef elkaar ruimte en lucht!

23 september 2021

Sensire werkt binnen Wonen met Zorg al geruime tijd zonder mondneusmasker. Dit beleid is onlangs met medewerkers, bewoners en families op de verschillende locaties geëvalueerd. Uit de evaluatie blijkt dat de medewerkers veel comfort ervaren door het niet werken met de mondneusmaskers. Ook ondervinden zij geen extra risico door het niet dragen van de mondneusmaskers. Bewoners merken dat zij makkelijker communiceren als een medewerker geen mondneusmasker gebruikt. Familieleden vinden de voordelen van niet dragen van het mondneusmasker opwegen tegen het risico. Daarom blijft het beleid om geen mondneusmaskers te dragen op de woonzorglocaties onveranderd.

Mariëlle Bus, klantlijndirecteur Wonen met Zorg, over het loslaten van de 1,5 meter maatregel: "Met het loslaten van de 1,5 meter maatregel per 25 september, laten we zeker niet los dat we elkaar willen en moeten blijven respecteren in ieders wensen. Geef elkaar ruimte en lucht.”

De restaurants in de woonzorglocaties werken niet met het corona toegangsbewijs. De reguliere capaciteit van tafels en zitplaatsen is weer zoals voor de coronaperiode beschikbaar. Marleen van der Sijs, directeur Behandeling en Revalidatie, vult aan: “Formeel vallen onze restaurants niet onder de horeca. Ook hier vinden we het belangrijk om persoonlijke wensen te respecteren, als mensen afstand willen houden of een mondneusmasker willen dragen. ”

Onze collega's zorg thuis blijven voorlopig gewoon een mondneusmasker dragen. Thuis is namelijk sprake van een hele andere situatie. 

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Anoniem
  29 september 2021 | 08:10
  1,5 meter is niet meer van toepassing, waarom worden er bij zorg thuis nog mondkapjes gedragen?
  • Sensire communicatie
   29 september 2021 | 09:10
   Dank voor uw vraag! Mondneusmaskers worden op dit moment binnen de anderhalve meter nog standaard gedragen bij klanten thuis in de wijk. In tegenstelling tot bij wonen met zorg, is er thuis sprake van een hele andere situatie. We hebben onvoldoende zicht op de vaccinatiegraad van onze klanten en medewerkers. En onze klanten hebben thuis (binnen- en buitenshuis) vaak een actiever, socialer leven. Tel daarbij de onzekerheid op wat het effect gaat zijn van het loslaten van de 1,5 meter maatregel per 25 september, en het uitgangspunt om voorlopig te blijven werken met een mondneusmasker is genomen. De afgelopen maanden hebben we kunnen ervaren dat het dragen van een mondneusmasker voldoende veiligheid geeft voor onze kwetsbare klanten en collega’s. Ik hoop dat het antwoord voldoende duidelijk is, anders hoor ik graag van u.