Coronamaatregelen bij Wonen met zorg en Behandeling & Revalidatie
Coronamaatregelen bij Wonen met zorg en Behandeling & Revalidatie

Coronamaatregelen bij Wonen met zorg en Behandeling & Revalidatie

15 maart 2023

In de persconferentie van het kabinet van afgelopen vrijdag 10 maart werd meegedeeld dat alle coronamaatregelen in Nederland worden geschrapt. Daarom is er binnen Sensire een nieuw beleid opgesteld rondom testen op corona en algemene (hygiëne)maatregelen. Met dit nieuwe beleid komen de huidige maatregelen te vervallen. Op onze website met corona-informatie vindt u binnenkort de actuele informatie.

Nieuw testbeleid

We gaan over op het gebruik van zelftesten bij een vermoeden van corona. Daarnaast gaan we minder vaak testen; we testen niet meer bij alle lichte (verkoudheids)klachten. We testen nog wel in bepaalde situaties, omdat uitbraken van een besmettelijke ziekte zoals corona voor kwetsbaren risicovol is. Zeker als er sprake is van veel onderling contact in groepen.

Het testen gaat altijd in overleg met de medisch behandelaar. Wanneer een test positief is, verblijft de bewoner of revalidant vijf dagen op zijn of haar eigen kamer (wanneer dit mogelijk is). Dit beleid zetten we nog voort. We blijven de ontwikkelingen volgen en zullen verdere versoepelingen toepassen zodra dat kan.

Algemene hygiënemaatregelen onverminderd belangrijk

Medewerkers met verkoudheidsklachten blijven een mondneusmasker gebruiken bij het verlenen van zorg binnen de 1,5 meter. Ook goede handhygiëne, niezen en hoesten in de ellebogen en voldoende ventilatie blijven onverminderd belangrijk in de omgeving van kwetsbaren. We vragen ook u als naaste/bezoeker om hier rekening mee te blijven houden.

Tot slot

Heeft u vragen over dit nieuwe beleid? Stel ze aan het zorgteam. 

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.