Dagvoorziening start geleidelijk op
Dagvoorziening start geleidelijk op

Dagvoorziening start geleidelijk op

28 mei 2020

Vanwege de corona pandemie was het wekenlang niet of op heel beperkte schaal mogelijk dat klanten gebruik konden maken van onze dagvoorziening. Een zware periode brak aan voor veel mantelzorgers. De komende weken kan de dagvoorziening geleidelijk weer worden opgestart, waarbij we mantelzorgers hopelijk wat kunnen ontlasten.  

Heel langzaam maar zeker komt het vertrouwde leven weer een beetje op gang, ook in de ouderenzorg. Bij Sensire start de dagvoorziening vanaf 2 juni waar mogelijk weer op. Het zal niet meteen als vanouds zijn, maar we hopen de klanten dagvoorziening snel weer te mogen ontmoeten. We informeren klanten persoonlijk over het vervolg.

Vanaf 2 juni dagvoorziening in andere vorm

Vanaf 2 juni zullen we de dagvoorziening geleidelijk opstarten. De kans is groot dat dit niet meteen helemaal gaat zoals klanten dat van ons gewend waren. Maar samen met hen en de mantelzorgers kijken we naar de meest geschikte vorm.

Bij sommige mensen kan dit in een kleine groep op een locatie van Sensire, waarbij de hygiƫnemaatregelen van het RIVM en 1,5 meter afstand tot elkaar opgevolgd wordt. Bij anderen is het invullen van een dagdeel op individuele basis meer geschikt. Waar mogelijk zullen we ook digitaal contact mogelijk maken. Kortom: met een oplossing op basis van iemands persoonlijke situatie is het mogelijk dat de dagvoorziening in aangepaste vorm weer opgestart wordt.

Minder dagdelen beschikbaar

Omdat we voor iedereen een passende oplossing willen bieden, zullen we voorlopig met kleinere groepen werken en per persoon minder dagdelen aan dagvoorziening kunnen bieden dan voorheen. De komende maanden zullen we dit evalueren en bijstellen waar de ontwikkelingen dat toelaten.

Overleg over oplossing op maat

Klanten dagvoorziening worden de komende week benaderd door een van de medewerkers van de dagvoorziening. Samen overleggen we graag wat mogelijk is.

Hart onder de riem voor mantelzorgers

We weten als geen ander dat het voor vele mantelzorgers een zware periode is, waarin veel van hen wordt gevraagd. We ondersteunen mantelzorgers graag door nauw in contact te zijn. Daarnaast wijzen we hen graag op een paar voorzieningen waar zij wellicht baat bij hebben in deze periode. Op de website Dementie.nl zijn tips voor activiteiten en omgang te vinden en worden de meest gestelde vragen over corona, dementie en gezondheid beantwoord. Ook de AlzheimerTelefoon is dagelijks bereikbaar om vragen te beantwoorden of een luisterend oor te bieden aan mantelzorgers, via 0800 - 5088 (van 9:00 tot 23:00 uur). We hopen dat we mantelzorgers snel weer een beetje kunnen ontlasten bij de zorg van hun uw naaste en nemen komende week contact met hen op. 

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.