Maatregelen, bezoekregeling en de feestdagen in de lockdown
Maatregelen, bezoekregeling en de feestdagen in de lockdown

Maatregelen, bezoekregeling en de feestdagen in de lockdown

18 december 2020

Zoals u ook in de media en tijdens de persconferentie van de minister-president heeft kunnen vernemen, neemt het aantal nieuwe besmettingen snel toe en verkeren we in een lockdown. De druk op de zorg stijgt. De situatie is op dit moment zeer ernstig te noemen. In samenspraak met de cliëntenraad zien we ons genoodzaakt om onze maatregelen verder aan te scherpen. Dit doen we om (regionale) overbelasting van de zorg te voorkomen en de bewoners, naasten en onze collega's te beschermen. De eerste contactpersonen worden in deze dagen hierover ingelicht per brief. 

Beperken van bezoekmomenten

We vinden het erg belangrijk dat u uw naaste kunt blijven bezoeken. In samenspraak met de cliëntenraad kunnen in deze fase vooralsnog:

 • Twee vaste bezoekers per bewoner, per week.
 • De vaste bezoekers kunnen per week worden gewisseld.
 • Vanaf nu is het aantal bezoekmomenten teruggebracht naar één bezoekmoment per bezoeker, per dag.
 • Dit alles geldt op de bezoektijden zoals deze voor de locatie gelden.

Dit doen we om het aantal contactmomenten van mensen buiten de woonlocatie te verminderen en zo het risico op verspreiding van het virus tegen te gaan.

Binnen deze bezoekregeling wordt per locatie wanneer nodig maatwerk toegepast als er vanwege omstandigheden in het gebouw, de bewonersgroep of anderszins extra maatregelen nodig zijn. Deze afspraken zullen in dat geval lokaal worden afgestemd met de bewonersraad of familieraad. Het kan daarom voorkomen dat op de ene woonlocatie van Sensire een andere bezoekregeling geldt dan op de andere woonlocatie.

Ten slotte is het ook mogelijk om op een andere manier contact te houden via bijvoorbeeld telefoon of FaceTime.

Bezoekregeling tijdens de feestdagen

De kerstdagen en ook oud en nieuw zijn dagen waarop we dicht bij degene willen zijn die we het meest liefhebben. Dat begrijpen we heel goed. Juist in deze tijd. Terwijl we voor de feestdagen zoeken naar versoepeling voor de bewoners en u als naaste moeten we blijven denken aan ieders kwetsbaarheid. Op het moment is het virus erg actief en zijn de risico’s hoog (zie ook: https://www.ggdnog.nl/corona/alles-over-corona/situatie-in-de-regio).

Verschillende mogelijkheden, maar ook risico’s zijn met elkaar afgewogen. In nauwe afstemming met de cliëntenraad is het volgende besloten:

 • Er mogen twee andere bezoekers op één van de twee kerstdagen op bezoek komen in plaats van de twee vaste bezoekers.
 • Hetzelfde geldt voor oudjaarsdag en nieuwjaarsdag, op één van deze twee dagen mogen twee andere bezoekers komen in plaats van de vaste bezoekers.

We willen u vragen met elkaar af te stemmen wie er op welk moment op welke dag op bezoek komt. We vinden het heel vervelend, maar tijdens de feestdagen is het niet mogelijk om met elkaar te eten of drinken. Alleen op deze manier maken we veilig gebruik van mondneusmaskers.

We hopen zo tegemoet te komen aan de wil om elkaar te ontmoeten, maar ook rekening te houden met de risico's. We blijven graag hierover met u in gesprek en hopen op uw begrip.

Andere maatregelen

U vindt alle andere maatregelen die we genoodzaakt zijn te nemen op deze webpagina.

Samen in gesprek blijven

We begrijpen dat het aanscherpen van de maatregelen een grote impact heeft op u en uw naaste. Het liefst nemen wij bovenstaande maatregelen niet, maar hard ingrijpen is nodig om iedereen te blijven beschermen en samen het virus te lijf te gaan. We hopen dat u begrip heeft voor dit besluit. We blijven graag met u in gesprek over de maatregelen die we genoodzaakt zijn te nemen.

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Gerrits
  21 december 2020 | 14:46
  Is er voor mij op eerste kerstdag vervoer van Doesburg naar Zevenaar en weer terug
 • Ben Beijer
  15 juli 2021 | 13:00
  wat zijn de bezoektijden op de locatie klimop? kan die nergens vinden
  • Sensire communicatie
   15 juli 2021 | 13:24
   Beste Ben, de reden dat u de tijden niet kunt vinden is makkelijk: Er zijn geen bezoektijden. Prettige dag!