Monique Valentijn versterkt Raad van Toezicht Sensire
Monique Valentijn versterkt Raad van Toezicht Sensire

Monique Valentijn versterkt Raad van Toezicht Sensire

02 september 2022

De Raad van Toezicht van zorgorganisatie Sensire krijgt versterking in de persoon van Monique Valentijn. Zij volgt Nynke Scherpbier op, die afscheid neemt als lid. 

Monique Valentijn heeft brede kennis en ervaring in de wereld van de zorg: met een opleidingsachtergrond in verpleegkunde en geneeskunde, en praktijkervaring als wijkverpleegkundige en internist-ouderengeneeskunde. Sinds 2016 is Valentijn actief in leidinggevende posities in de (ouderen)zorg: bij Cordaan en op dit moment als lid Raad van Bestuur bij het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.

Transformeren

Monique Valentijn: “Het denkkader waarlangs Sensire wil transformeren is volledig synchroon met mijn persoonlijke en professionele 3 thema’s; namelijk de professional in the lead, digitaal waar het kan en van productiegedreven naar waardegedreven zorg opschuiven. Sensire wil beweging mogelijk maken, net als ik! We kunnen samen leren hoe nog meer een lerende organisatie te worden. Daar heb ik zin in want ik wil zelf ook een leven lang leren.”

Evenwicht

Sensire ziet uit naar de komst van Monique Valentijn. Voorzitter Raad van Toezicht Jeroen van Roon: “Sensire staat voor een grote opgave: goede zorg blijven leveren in een tijd van meer vraag naar zorg en steeds minder collega’s om die zorg te leveren. Dat vraagt om evenwicht tussen innovatie en medewerkergeluk. Monique is al langer betrokken bij deze vraagstukken en weet als geen ander hoe dit in de praktijk werkt in de ouderenzorg. Daarmee sluit haar aanstelling naadloos aan op de ambities van Sensire voor de toekomst. ”

Afscheid

Met de komst van Monique Valentijn neemt de Raad van Toezicht afscheid van Nynke Scherpbier, die sinds maart 2018 deel van de RvT. Bestuurder Renée Wilke: “Nynke heeft met haar achtergrond in opleiding en onderzoek bij het RadboudUMC een waardevolle bijdrage geleverd in het denken van Sensire over innovatie en ontwikkeling. Bovenal kijken we terug op een zeer plezierige, inspirerende samenwerking”. 

Ook interessant