Sensire schaft dragen van mondneusmasker voor bezoek aan locaties af
Sensire schaft dragen van mondneusmasker voor bezoek aan locaties af

Sensire schaft dragen van mondneusmasker voor bezoek aan locaties af

04 april 2022

In de samenleving zijn de coronamaatregelen nagenoeg los gelaten. Sensire zoekt steeds naar het beste evenwicht tussen versoepeling in het belang van bewoners en naasten, en de bescherming van onze kwetsbare doelgroep.

Sensire koos er in de afgelopen periode voor om het bestaande beleid te handhaven. In goed overleg met de cliëntenraad is besloten om vanaf vandaag, 4 april, het dragen van mondneusmaskers af te schaffen voor bezoek aan de afdelingen van de locaties Wonen met Zorg. Ondanks dat we met besmettingen binnen onze locaties te maken hebben, denken we toch deze versoepeling op een veilige manier door te kunnen voeren. Mondneusmaskers blijven wel beschikbaar voor wie nog wel een mondneusmasker wil dragen;, dat staat natuurlijk vrij. Voor de afdelingen van Behandeling en Revalidatie verandert er niets. Daar vragen we bezoek nog wel een mondneusmasker te dragen vanwege het grote verloop van revalidanten en daarmee steeds wisselende bezoekers.

Medewerkers van Sensire blijven in overleg met de cliëntenraad vooralsnog tot nader bericht een mondneusmasker dragen. Zij bieden zorg aan meerdere bewoners op een dag en op dit moment is het nog te risicovol om dit los te laten. Wanneer deze maatregel wordt versoepeld, wordt u daar uiteraard over geïnformeerd.

Het blijft belangrijk om de basismaatregelen in acht te houden: was of desinfecteer uw handen regelmatig, hoest en nies in uw elleboog en bij klachten: blijf thuis en doe een corona (thuis)test. 

Alles lezen over de maatregelen die nu gelden? Bekijk het op deze pagina

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.