Uitnodiging voor vaccinatie aan bewoners van onze verpleeghuizen
Uitnodiging voor vaccinatie aan bewoners van onze verpleeghuizen

Uitnodiging voor vaccinatie aan bewoners van onze verpleeghuizen

15 januari 2021

Zoals het er nu naar uitziet kunnen we binnenkort starten met het toedienen van een vaccin aan de bewoners van onze locaties. Als eerste zijn de bewoners aan de beurt die (verpleeghuis)zorg ontvangen en onder zorg staan van onze specialisten ouderengeneeskunde (met een medisch dossier bij Sensire)

Inmiddels is namelijk duidelijk dat 18 januari gestart wordt met het toedienen van de Pfizer vaccins in enkele geselecteerde verpleeghuizen. Sensire zal de inzichten die daar worden opgedaan toepassen en wil zo snel mogelijk starten met het toedienen van de vaccins.

Daarna volgen vanaf ongeveer 25 januari de bewoners die op onze locaties wonen, maar onder zorg staan van de eigen huisarts (met een medisch dossier bij de eigen huisarts).

Voorbereidingen in volle gang

Om het vaccinatieproces voor de bewoners die onder zorg staan van onze specialisten ouderengeneeskunde voor te bereiden, is een werkgroep van verpleegkundigen en medisch specialisten druk bezig met de voorbereidingen, in samenwerking met de vertegenwoordigers van de cliëntenraad. Om de vaccinatie te kunnen toedienen is toestemming van de bewoner of zijn wettelijk vertegenwoordiger nodig.

Versturen van uitnodigingsbrieven

In deze dagen worden de uitnodigingsbrieven met verzoek om toestemming naar de bewoners en/of eerste contactpersonen verstuurd. Ook hebben we de bewoners die op onze locaties wonen, maar zorg ontvangen van de eigen huisarts een brief gestuurd met meer informatie over het vaccineren. Zij zullen later nog een daadwerkelijke uitnodiging voor vaccinatie ontvangen van de eigen huisarts. Het kan daarom zo zijn dat iemand eerder of later wordt uitgenodigd dan een ander op dezelfde locatie.

Informatie om een goede keuze te maken

Op deze pagina vindt u informatie over het vaccinatieprogramma voor bewoners en de hierbij voor u belangrijke thema’s, zoals onder andere de veiligheid, het waarom van vaccineren, informatie over het vaccin, hoe het vaccineren in zijn werk gaat. Het gaat hier voornamelijk om betrouwbare informatie vanuit de Rijksoverheid. Zodat u en uw naaste weten waar u aan toe bent en een goede afweging kunt maken om wel of niet te vaccineren. 

Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.
Reacties:
 • Judith
  15 januari 2021 | 14:43
  Hoi wanneer komen de Mederwerkers in de thuiszorg aan de beurt?
  • Communicatie Sensire
   18 januari 2021 | 08:52
   Hoi Judith, Helaas weten we dat nog niet precies. Zodra er meer bekend is, zullen we iedereen direct informeren.