MIJNbeeldzorg via de app
MIJN Beeldzorg

Hier leest u over MIJNbeeldzorg via de speciaal voor u ontwikkelde MIJNbeeldzorg-tablet. Om meer te lezen over MIJNbeeldzorg via de app klik op de link.

Fijn en comfortabel thuis wonen, zoals u dat wilt. Ook als u zorg nodig heeft. Dat is waar MIJNbeeldzorg voor bedoeld is. Met MIJNbeeldzorg ontvangt u persoonlijke zorg, via een beeldscherm. Dit via een speciale MIJNbeeldzorg-tablet. Eenvoudig, flexibel en helemaal afgestemd op uw situatie. 

Mijn vader heeft zijn hele leven op de boerderij gewoond. Hij had niks met computers of tablets, en wilde er ook niks van weten. Maar nu is hij om. Laatst wilde hij me voorstellen aan Eelke, de verpleegkundige op afstand met wie hij dagelijks contact heeft. Met zijn grote, knoestige vinger opende hij de app en drukte op de knop. En ja, daar was Eelke. Mijn vader knikte trots, zo van: dat krijg ik toch maar mooi even voor elkaar.”

Op afstand toch dichtbij

Onze zorgprofessionals komen bij u thuis, steeds als dat nodig is. Maar ook kunnen zij, als u dat wilt, op afstand zien hoe het met u gaat en u ondersteunen. Dat scheelt bezoeken bij u thuis of aan het ziekenhuis, zodat de zorg u minder belast.

Met een druk op de knop iemand spreken

Beeldbellen noemen we dit, met een druk op de knop een persoonlijk gesprek via een beeldscherm met uw eigen (wijk)verpleegkundige of andere zorgprofessional. Dit alles via een speciaal voor u ontwikkelde MIJNbeeldzorg-tablet.

Advies en controle

U kunt bijvoorbeeld beeldbellen als u zich zorgen maakt, advies wilt over een wond of graag iemand laat meekijken als u uw medicijnen inneemt. Heeft u een aandoening als hartfalen of astma/COPD, dan kunt u MIJNbeeldzorg ook gebruiken om bijvoorbeeld geregeld uw hartslag, bloeddruk en gewicht door te geven. Die informatie wordt dan direct geanalyseerd, en zo nodig wordt er actie ondernomen.

Meer vrijheid

MIJNbeeldzorg maakt uw leven makkelijker. Bepaalde handelingen waarvoor u moet wachten totdat er iemand bij u langskomt, kunt u nu direct via MIJNbeeldzorg regelen. U kunt makkelijker uw gang gaan en het geeft dus meer vrijheid. Ook kan MIJNbeeldzorg bezoeken aan bijvoorbeeld het ziekenhuis schelen, doordat u in sommige gevallen contact met uw arts kunt hebben via een beeldscherm.

Natuurlijk komt uw (wijk)verpleegkundige ook gewoon bij u thuis als dat nodig is. Zij helpt u dan bijvoorbeeld met uw wondverzorging en heeft later nog een keer contact met u via MIJNbeeldzorg voor uw medicijnen.

MIJNSensire

MIJNbeeldzorg is onderdeel van MIJNSensire. MIJNSensire staat voor slimme, digitale zorgoplossingen die uw leven prettiger en veiliger maken. Zoals MIJNmedicatiehulp, MIJNalarm en MIJNnachtwacht. De oplossingen van MIJNSensire helpen u te blijven leven zoals u dat gewend bent.

Wat kunt u ermee?

MIJNbeeldzorg is uw persoonlijke zorg op afstand. U kunt hiermee vaste zorgmomenten vervangen die voorheen thuis plaatsvonden. Denk aan:

  • Medicijnen innemen
  • Insuline spuiten
  • Uw stoma controleren
  • Een wond controleren
  • Een dagelijks praatje om te kijken hoe het met u gaat

Het familieportaal

Bent u een familielid van iemand met een ouderentablet? Dan kunt u met de ouderentablet communiceren via het familieportaal. Dat is een veilige, besloten online omgeving die u via de computer of een app op uw tablet of smartphone kunt bereiken. Het familieportaal maakt het mogelijk om op afstand een oogje in het zeil te houden. Dit alles op een leuke, makkelijke en vriendelijke manier, bijvoorbeeld met een goedemorgen-melding. U kunt bijvoorbeeld ook de instellingen op de ouderentablet beheren, herinneringen instellen en de agenda bijhouden.

Specifiek voor ouderen

Een speciale tablet voor ouderen
1
Een speciale tablet voor ouderen
Heeft u zelf geen eigen tablet of smartphone en wilt u gebruik maken van MIJNbeeldzorg? Dan ontvangt u een speciale ouderentablet. De tablet is gemaakt voor mensen die niet gewend zijn aan computers en tablets. Dus ook als u er helemaal geen ervaring mee heeft, kunt u met de tablet overweg.
Goede begeleiding, duidelijke tablet
2
Goede begeleiding, duidelijke tablet
Het kan even wennen zijn om via een beeldscherm zorg te ontvangen. Natuurlijk krijgt u goede begeleiding. Uw wijkverpleegkundige helpt u bij de installatie en legt u precies uit hoe alles werkt. Ook oefent zij met u, zodat u het beeldbellen snel onder de knie heeft.
Een grotere wereld
3
Een grotere wereld
Als u dat leuk vindt, kunt u op de tablet ook berichten en foto’s van familie en vrienden ontvangen. Of bijvoorbeeld een herinnering voor uw medicijnen instellen, of een spelletje doen. De wijkverpleegkundige stelt de tablet precies zo in als u dat wilt. Met de MIJNbeeldzorg-tablet van Compaan wordt communiceren tussen verschillende generaties niet alleen makkelijk maar vooral heel leuk! Uw wereld wordt hierdoor groter, leuker én veiliger.

Waarom een ouderentablet?

  • Speciaal gemaakt voor ouderen: overzichtelijk en makkelijk in gebruik
  • Veilige online omgeving: alleen toegang tot vooraf ingestelde elementen
  • Vermindert eenzaamheid; eenvoudig contact met familie en vrienden
  • Mogelijkheid voor mantelzorgers om op afstand mee te kijken
  • Behalve zorg op afstand ook vermaak, zoals spelletjes en het meedoen aan bijvoorbeeld een online Bingo. Allemaal heel gemakkelijk en leuk!

Praktische informatie

MIJNbeeldzorg werkt met de ouderentablet Compaan. Meer weten? Kijk op www.uwcompaan.nl. Wilt u gebruikmaken van de oplossingen van MIJNSensire? Vul dan dit formulier in en onze wijkverpleegkundige neemt contact met u op.

Benieuwd hoe het werkt? Kijk dan eens naar deze video

Met MIJNbeeldzorg heeft u contact met uw wijkverpleegkundige óf met een verpleegkundige op afstand. Zij zijn net zo goed opgeleid als hun collega’s in de wijk. Sommige verpleegkundigen zijn gespecialiseerd, bijvoorbeeld in wondzorg. Via MIJNbeeldzorg kunt u 24 uur per dag bij een zorgprofessional op afstand terecht. 

Daarom MIJNbeeldzorg

Eenvoud en gemak
Vrijheid en zelfstandigheid
Veilig gevoel