MIJNzorghelpers
MIJN Zorghelpers

Misschien bent u minder mobiel door klachten aan uw rug, heupen of knieën. Het kan ook zijn dat u terugkomt uit het ziekenhuis na een operatie en moet herstellen, waardoor u niet mag bukken. Wat de oorzaak ook is, het kan zijn dat bukken moeilijk is waardoor het erg lastig is om uzelf aan te kleden, sokken en schoenen aan te doen of te wassen. MijnZorghelpers van Sensire heeft speciale hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen.

Ik kwam thuis na een operatie aan mijn heup. En toen kon ik mezelf niet meer aankleden. Wat een confrontatie, want ik wil altijd de fitte zijn. Gelukkig besprak de wijkverpleegkundige MIJNzorghelpers met mij. Ik kon mezelf blijven redden en had geen zorg nodig.”

Zelfredzaamheid behouden of verkrijgen, dat is wat we met de inzet van MIJNzorghelpers voor ogen hebben. MIJNzorghelpers is een verzamelnaam voor alle hulpmiddelen die u helpen in uw persoonlijke verzorging. Het is bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten, bijvoorbeeld aan de rug, heup of knieën.

Door deze beperkingen zijn dagelijkse bewegingen zoals bukken bij het aankleden vaak lastig of niet mogelijk. Ook kan het zijn dat u thuiskomt uit het ziekenhuis na een rug- of heup operatie, waarna u (vaak tijdelijk) zo min mogelijk mag of kan bukken. Samen kijken we altijd naar de vraag: "Hoe kunt u zo zelfstandig mogelijk dingen blijven doen en hoe stimuleren we uw zelfredzaamheid." De inzet van hulpmiddelen speelt hierbij een grote rol. Als dit echt niet lukt stappen we pas over op optie B, de inzet van zorg.

MIJNSensire

MIJNzorghelpers is onderdeel van MIJNSensire. MIJNSensire staat voor slimme, digitale zorgoplossingen die uw leven prettiger en veiliger maken. Zoals MIJNmedicatiehulp, MIJNbeeldzorg en MIJNnachtwacht. De oplossingen van MIJNSensire helpen u te blijven leven zoals u dat gewend bent.

Praktische informatie

Wilt u gebruikmaken van de oplossingen van MIJNSensire? Of wilt u meer informatie? Vul dan dit formulier in en onze wijkverpleegkundige neemt contact met u op.

  • Sokkenaantrekker: Sokaantrekker maakt het mogelijk zelfstandig sokken aan en uit te trekken. Het is ontworpen voor mensen met een beperkte grip.
  • Sokkensteuner: Kousen en sokken aandoen zonder te bukken en dislocaties op te zetten. Deze sokkensteuner met flexibele kunststof en non-slip badstofcover, maakt het aantrekken van sokken en kousen mogelijk zonder deze te buigen en verdraaiingen.
  • Pantyaantrekker: De kunststof hulpmiddelen zijn geschikt bij het aantrekken van sokken, kousen en panty’s. De aantrekhulp is alleen geschikt als de klant met de handen bij de kuit kunt komen.
  • Elastische veters: Door middel van elastische veters verandert een veterschoen in een instapschoen. Wanneer de klant moeite heeft om te bukken en te buigen, zijn deze veters ideaal voor om te gebruiken.Ook zorgen de veters ervoor dat de schoen niet te strak om de voet komt te zitten indien deze gezwollen is. Het kan een goede oplossing zijn als de klant heup- of rugproblemen heeft of een beperkte mobiliteit.
  • Helping hand: De helping hand 'The Handi-Grip Pro' is een handige hulp in de huishouding. De grijper maakt het gemakkelijk en het vergt weinig kracht om van alles op te pakken zonder daarbij te hoeven bukken of arm te strekken.Dankzij zijn anti-slip grijper heeft is er extra grip om objecten vast te grijpen. Denk hierbij aan objecten met uiteenlopende groottes van een beker tot een paperclip, schoenen pakken, broek over voet trekken, gevallen aardappelschil oprapen, vleeswaren pakken bij de supermarkt. De grijper is verkrijgbaar in twee lengtes.
  • Schoenlepel: Met behulp van deze verlengde schoenlepel kun je gemakkelijk schoenen aan- en uit trekken. Door de lengte van de schoenlepel hoef je niet te buigen of te bukken. De schoenlepel is zeer licht van gewicht.
  • Steve aan- uittrekhulp steunkousen: Met de aan-/uittrekhulp Steve kunnen alle kousen voor arm en been, zonder hulp, eenvoudig aan en uit getrokken worden. Het hulpmiddel gaat langdurig mee en de kousen gaan langer mee.De Steve is in verschillende maten te bestellen. 
  • HandyLegs: De HandyLegs is een innovatief hulpmiddel voor het zelfstandig aan- en uittrekken van therapeutisch elastische kousen. HandyLegs is samengesteld uit aluminium buizen met kunststof onderdelen. En zijn in verschillende maten te bestellen. De handvatten zijn gemaakt van zacht rubber en liggen goed en zacht in de hand. HandyLegs zorgt ervoor dat door de scharnierende werking de kous op een comfortabele manier aan- en uitgetrokken kan worden.
  • Doff N'Donner: De Doff N’ Donner is een aan-en uittrekhulpmiddel voor alle typen steunkousen. Doordat de aan- en uittrekhulp de vorm heeft van een waterballon kun je deze moeiteloos uitrollen. Dit heeft als voordeel dat je de kous kunt rollen en duwen in plaats van trekken wat de meeste aantrekhulpen doen. Bovendien verlengt de Doff N’ Donner de levensduur van de kous, omdat er niet aan de kous wordt getrokken en hij ook niet onnodig wordt uitgerekt.
  • Teenwasser: Bij beperkte mobiliteit biedt de teenwasser uitkomst en is ideaal voor het wassen en drogen van de tenen zonder te bukken.

Benieuwd hoe deze oplossingen eruit zien en hoe ze werken? Kijk dan naar de onderstaande filmpjes. 

Ben jij benieuwd hoe MIJNzorghelpers precies werkt? Dan hebben we handige filmpjes gemaakt die je hierbij helpen. Kijk op het Youtube-kanaal van MIJNSensire