MIJNbeeldzorg via de app
MIJN Beeldzorg

Hier leest u over MIJNbeeldzorg via de app. Om meer te lezen over MIJNbeeldzorg via de speciaal voor u ontwikkelde MIJNbeeldzorg-tablet klik op de link.

Fijn en comfortabel thuis wonen, zoals u dat wilt. Ook als u zorg nodig heeft. Dat is waar MIJNbeeldzorg voor bedoeld is. Met MIJNbeeldzorg ontvangt u persoonlijke zorg, via een app op uw tablet of smartphone. Eenvoudig, flexibel en helemaal afgestemd op uw situatie. 

Op afstand toch dichtbij

Onze mensen komen bij u thuis, steeds als dat nodig is. Maar de verpleegkundigen op afstand kunnen, als u dat wilt, ook op afstand zien hoe het met u gaat en u ondersteunen. Dat scheelt bezoeken bij u thuis of aan het ziekenhuis, zodat de zorg u minder belast.

Met een druk op de knop iemand spreken

Beeldbellen noemen we dit, met een druk op de knop een persoonlijk gesprek via een beeldscherm met uw eigen (wijk)verpleegkundige of andere zorgprofessional. Dit alles via een speciaal voor u ontwikkelde MIJNbeeldzorg-app op uw eigen telefoon of tablet.

Advies en controle

U kunt bijvoorbeeld beeldbellen als u zich zorgen maakt, advies wilt over een wond of graag iemand laat meekijken als u uw medicijnen inneemt. Heeft u een aandoening als hartfalen of astma/COPD, dan kunt u MIJNbeeldzorg ook gebruiken om bijvoorbeeld geregeld uw hartslag, bloeddruk en gewicht door te geven. Die informatie wordt dan direct geanalyseerd, en zo nodig wordt er actie ondernomen. 

Meer vrijheid

MIJNbeeldzorg maakt uw leven makkelijker. Bepaalde handelingen waarvoor u moet wachten totdat er iemand bij u langskomt, kunt u nu direct via MIJNbeeldzorg regelen. U kunt makkelijker uw gang gaan en het geeft dus meer vrijheid. Ook kan MIJNbeeldzorg bezoeken aan bijvoorbeeld het ziekenhuis schelen, doordat u contact met uw arts kunt hebben via een beeldscherm.

Natuurlijk komt uw (wijk)verpleegkundige ook gewoon bij u thuis als dat nodig is. Zij helpt u dan bijvoorbeeld met uw steunkousen en heeft later nog een keer contact met u via MIJNbeeldzorg voor uw medicijnen.

Mijn vader heeft zijn hele leven op de boerderij gewoond. Hij had niks met computers of tablets, en wilde er ook niks van weten. Maar nu is hij om. Laatst wilde hij me voorstellen aan Eelke, de verpleegkundige op afstand met wie hij dagelijks contact heeft. Met zijn grote, knoestige vinger opende hij de app en drukte op de knop. En ja, daar was Eelke. Mijn vader knikte trots, zo van: dat krijg ik toch maar mooi even voor elkaar.”

MIJNSensire

MIJNbeeldzorg is onderdeel van MIJNSensire. MIJNSensire staat voor slimme, digitale zorgoplossingen die uw leven prettiger en veiliger maken. Zoals MIJNmedicatiehulp, MIJNalarm en MIJNnachtwacht. De oplossingen van MIJNSensire helpen u te blijven leven zoals u dat gewend bent.

De MIJNbeeldzorg app

Wanneer u zelf in het bezit bent van een smartphone of een tablet en u bent gewend hier gebruik van te maken, dan is er een app beschikbaar, waarmee beeldzorg op een veilige en gebruiksvriendelijke manier tot stand gebracht kan worden.

Goede begeleiding, duidelijke app
Het kan even wennen zijn om via een beeldscherm zorg te ontvangen. Natuurlijk krijgt u goede begeleiding. Deze app is speciaal ontwikkeld om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Uw wijkverpleegkundige helpt u bij de installatie en legt u precies uit hoe alles werkt. Ook oefent hij of zij met u, zodat u het beeldbellen snel onder de knie heeft. 

Wat kunt u ermee?

MIJNbeeldzorg is uw persoonlijke zorg op afstand. U kunt hiermee vaste zorgmomenten vervangen die voorheen thuis plaatsvonden. Denk aan:

  • Medicijnen innemen
  • Insuline spuiten
  • Uw stoma controleren
  • Een wond controleren
  • Een dagelijks praatje om te kijken hoe het met u gaat

Praktische informatie

MIJNbeeldzorg werkt met de ouderen app van Compaan. Meer weten? Kijk op www.uwcompaan.nl. Wilt u gebruikmaken van de oplossingen van MIJNSensire? Vul dan dit formulier in en onze wijkverpleegkundige neemt contact met u op.

Benieuwd hoe het werkt? Kijk dan eens naar deze video

Met MIJNbeeldzorg heeft u contact met uw wijkverpleegkundige óf met een verpleegkundige op afstand. Zij zijn net zo goed opgeleid als hun collega’s in de wijk. Sommige verpleegkundigen zijn gespecialiseerd, bijvoorbeeld in wondzorg. Via MIJNbeeldzorg kunt u 24 uur per dag bij een zorgmedewerker op afstand terecht. 

Daarom MIJNbeeldzorg

Eenvoud en gemak
Vrijheid en zelfstandigheid
Veilig gevoel