MIJNzorgassistent
MIJN Zorgassistent

Fijn en comfortabel thuis wonen, zoals u dat wilt. Daar hoort ook bij dat u zich geen zorgen hoeft te maken als u alledaagse dingen begint te vergeten. U wilt niet dat uw partner of naaste u telkens helpt te herinneren, maar juist zo veel mogelijk zelfstandig uw leven leiden. Dat geeft vrijheid. Daarom is er MIJNzorgassistent. MIJNzorgassistent helpt u op een eenvoudige en veilige manier uw dag door te komen.

MIJNzorgassistent is een apparaat, een zorgrobot in de vorm van een bloempot genaamd Tessa die u helpt bij uw dagelijkse activiteiten. Tessa geeft een geluidssignaal en spreekt een herinnering of een vraag uit. Een vraag kunt u beantwoorden en afhankelijk van het antwoord zal Tessa u verder ondersteunen. Heeft u voldoende gedronken en denkt u eraan dat u vanmorgen wordt opgehaald voor de dagbesteding? Zo wordt u de dag door geholpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. U luistert naar Tessa, beantwoordt haar en hoeft verder nergens naar om te kijken. Tessa kan u daarnaast ook laten genieten van uw favoriete muziek.

“Mijn man moest telkens door mij herinnerd worden aan afspraken en dat leverde spanningen op. Sinds Tessa de herinneringen uitspreekt komt er minder op mijn schouders terecht en kan Tessa hem er op wijzen rust te nemen voor belastende afspraken. Hij deelt zelfs zijn emoties met haar – dat geeft mij rust!”

MIJNSensire

MIJNzorgassistent is onderdeel van MIJNSensire. MIJNSensire staat voor slimme, digitale zorgoplossingen die uw leven prettiger en veiliger maken. Zoals MIJNmedicatiehulp, MIJNalarm en MIJNnachtwacht. De oplossingen van MIJNSensire helpen u te blijven leven zoals u dat gewend bent.

“Ik kan nu de deur uit en gaan werken zonder dat ik ongerust ben of mijn man zich wel alleen redt.”

Hoe werkt het?

Vragen en herinneringen aanmaken
1
Vragen en herinneringen aanmaken
Uw zorgverlener en naaste maken vragen en herinneringen aan die passen bij uw leven. Ieder bericht helpt u bij één van de alledaagse activiteiten waar u ondersteuning bij kunt gebruiken.
Tijdstippen aangeven
2
Tijdstippen aangeven
Een bericht kan dagelijks op een bepaald tijdstip, meerdere malen per dag, maar ook bij eenmalige gebeurtenissen worden ingepland.
Bericht uitspreken
3
Bericht uitspreken
Als het tijd is voor een herinnering of vraag meldt Tessa zich door middel van een geluidssignaal. Vervolgens spreekt Tessa het bericht uit op het volume en met de snelheid die het beste bij u past.
Bericht beantwoorden
4
Bericht beantwoorden
Herinnert Tessa u ergens aan, dan hoeft u haar niet te antwoorden. Stelt Tessa u een vraag, dan antwoordt u met ja, nee of één van de antwoordmogelijkheden die Tessa u geeft. Antwoordt u niet of verstaat ze u niet, dan zal Tessa u daar op wijzen en zo nodig de vraag opnieuw stellen.
Vervolgbericht uitspreken
5
Vervolgbericht uitspreken
Afhankelijk van uw antwoord zal Tessa u bedanken en complimenteren of aanmoedigen om de activiteit alsnog uit te voeren. Tessa kan dus, afhankelijk van uw antwoorden, meerdere berichten achter elkaar uitspreken.

Praktische informatie

MIJNzorgassistent werkt met Tessa, de zorgrobot van Tinybots. Kijk op tinybots.nl of op www.sensire.nl. Wilt u gebruikmaken van de oplossingen van MIJNSensire? Of wilt u meer informatie? Vul dan dit formulier in en onze wijkverpleegkundige neemt contact met u op.

Eenvoudig in gebruik
Vrijheid en zelfstandigheid
Veilig gevoel