Hier vindt u alle informatie rondom Corona klik hier
De Lunette Revalidatie en behandeling
De Lunette Revalidatie en behandeling

De Lunette Revalidatie en behandeling

De Lunette is niet zomaar een woonzorgcomplex, u vindt hier een breed scala aan diensten onder één dak. Zo ook het Revalidatie en Behandelcentrum met vele faciliteiten waar u goed kunt revalideren en herstellen.

Het Revalidatie en Behandelcentrum

Het Revalidatie en Behandelcentrum is gespecialiseerd in de professionele behandeling van ouder wordende mensen en chronisch zieken. U kunt bij ons terecht voor revalidatie na ziekenhuisopname. Maar ook voor paramedische behandeling, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of begeleiding op psychosociaal vlak. Er zijn verschillende faciliteiten zoals een grote fysiotherapiepraktijk, oefenruimtes en een therapeutisch verwarmd zwembad. Ook voor diëtetiek, voetzorg en mondzorg kunt u hier terecht.

Centrum voor kortdurende revalidatie

In het kortdurende revalidatiecentrum kunt u terecht als u herstellende bent van een ziekte of operatie en u zich voorbereidt op een (snelle) terugkeer naar uw oude leefsituatie. Via een gerichte behandeling, begeleiding en verzorging streven we naar verbetering van uw zelfredzaamheid. Bij een kortdurende opname en/of dagbehandeling richten we ons vooral op het stimuleren van uw mogelijkheden, uiteraard rekening houdend met uw beperkingen. Revalideren wil dan ook zeggen dat we samen met u met een gerichte behandeling, begeleiding en verzorging in korte tijd een verbetering van zelfredzaamheid nastreven. Mocht u met een somatische (lichamelijke) indicatie hebben, maar niet direct een revalidatieprogramma of het programma reeds afgerond hebben en u om wat voor reden dan ook nog niet naar huis kunt, kunt u terecht in de Flank.

In het centrum kunt u terecht voor kortdurende zorg (kdz), maar er is ook een CVA revalidatie-unit. Wij werken hierbij nauw samen met de orthopeden, longartsen, neurologen, klinisch geriaters en dermatologen van het Gelre Ziekenhuis. Zij komen u dan ook nog geregeld bezoeken. Het revalidatiecentrum is een initiatief samen met Klimmendaal revalidatiespecialisten.

Therapeutisch zwembad

In De Lunette vindt u een therapeutisch zwembad. Met een watertemperatuur van 34 graden is het een ideaal oefenbad voor mensen met gewrichtsproblemen, ook wel hydrotherapie genoemd. Dit is een vorm van oefen- of fysiotherapie die in het water wordt uitgevoerd. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de gewichtloosheid van het lichaam in water en de warmte van het water. Hierdoor is hydrotherapie uitermate geschikt voor patiënten met reumatische klachten, neurologische aandoeningen, spierziekten en patiënten die gebonden zijn aan een rolstoel of voor wie het trainen in een oefenzaal te belastend is.

Een tillift en een beweegbare vloer maken het bad voor bijna iedereen toegankelijk. U kunt het zwembad huren -bijvoorbeeld met een patiëntengroep- waarbij u begeleiding krijgt van een ervaren therapeut.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over Revalidatie en Behandeling bij De Lunette of wilt u eens een kijkje komen nemen? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein in Zutphen geven graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties, wachttijden en de verschillen tussen locaties. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.

De Lunette
Coehoornsingel 3
Zutphen

De behandelingen zijn op individuele basis (consulten) en in groepsverband. De behandelingen kunnen particulier afgenomen worden, of onderdeel zijn van de dagbehandeling.

Voor informatie over wachttijden kunt u contact opnemen met medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. 

De kosten voor behandeling kunnen onderdeel zijn van uw zorgarrangement als u op basis van een Wlz-indicatie bij ons verblijft. Hetzelfde geldt wanneer u voor revalidatie bent opgenomen. Als u zelfstandig woont en gebruik maakt van onze behandeldiensten, is vergoeding afhankelijk van uw basis zorgverzekering en aanvullende zorgverzekering.
Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. In onze Privacy en klachtenregeling kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. Ook kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Sensire is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina